Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 2. srpna 2019

Opava - Opavští policisté prověřují internetový podvod a další... (4 případy) 

Vloupání do rodinného domu v obci Darkovice

Doposud neznámý pachatel spáchal v noční době z 30. na 31. července 2019 na ulici Dlouhé v obci Darkovice přečin porušování domovní svobody, přečin krádeže a přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku tím, že se vloupal do jednoho ze zdejších rodinných domů. Z obytných prostor následně odcizil dva mobilní telefony značky Samsung Galaxy černé a šedé barvy, dámskou a pánskou koženou peněženku, finanční částku na hotovosti, různé osobní doklady, kreditní a platební karty, stravenky, fotoaparát značky Nikon modré barvy, různé druhy a množství šperků ze žlutého a bílého kovu (snubní prsteny, dámské prsteny, náušnice, řetízky), čímž byla poškozeným manželům způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši téměř 40 tisíc korun. Tento případ majetkové trestné činnosti nyní prověřují místně příslušní policisté z Obvodního oddělení v Hlučíně v úzké spolupráci s opavskými kriminalisty a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených dokladů, financí, šperků a cenností, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Odcizení věcí ze zubní ordinace v Dolním Benešově

V době mezi dvanáctou a čtrnáctou hodinou prvního srpnového dne letošního roku se doposud neznámá osoba vloupala do zubní ordinace na ulici Na Březích v Dolním Benešově a spáchala zde přečin krádeže a přečin poškození cizí věci. Následně zde totiž došlo k odcizení foto kompozitního materiálu, drobného zubařského materiálu pro léčení zubů a páru sportovních bot značky Nike bílé barvy, čímž na odcizených a poškozených věcech vznikla místní fyzické i právnické osobě celková hmotná škoda na majetku ve výši 17 tisíc korun. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Hlučíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Nález nevybuchlé munice na rekonstruovaném fotbalovém hřišti v obci Bolatice

Přibližně půl hodiny po poledni 1. srpna tohoto roku na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 oznámil správce sportovního areálu FK Bolatice, že před chvíli při výkopových pracích a terénních úpravách v rámci rekonstrukce zdejšího fotbalového hřiště došlo k nálezu kovového předmětu, který vypadá jako munice pocházející z období 2. světové války. Na místo se ihned dostavila místně příslušná policejní hlídka z Obvodního oddělení v Kravařích, která bezprostřední okolí nálezu zajistila do příjezdu policistů z pyrotechnické Expozitury ve Frýdku-Místku. Policejní specialista tak následně převzal dělostřeleckou minu ruské výroby ráže 82 mm s poškozeným zapalovačem, kterou v přilehlém poli odborně odpálil, znehodnotil a poté odvezl k dalšímu opatření. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nemuselo dojít k evakuaci okolních domů a dalších obyvatel obce.

Opavští policisté prověřují internetový podvod

V těchto dnech opavští policisté i kriminalisté prověřují oznámení 21letého muže z Opavy, jenž orgánům činným v trestním řízení uvedl, že byl podveden ze strany mu neznámé osoby. Podle dosavadních informací je zcela zřejmé, že výše jmenovaný muž ve večerních hodinách 21. července 2019 si v místě svého bydliště objednal přes internetovou sociální síť facebooke tabákové výrobky, a to bylinné směsi do vodní dýmky. Následně prostřednictvím komunikačního toku messenger se s jistou osobou, vystupující pod profilem Adam Fojčík, dohodl na nákupu 25 kg speciálního tabáku. Dne 24. července 2019 mu byl prostřednictvím České pošty doručen na dobírku balík, ve kterém se však místo objednaného zboží nacházelo 25 kg mouky. Poškozenému muži tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši přes 31 tisíc korun a tímto přečinem podvodu se tak nyní zabývají opavští policisté a kriminalisté. Vzhledem k tomu, že je zde předpoklad o větším počtu obdobně poškozených a podvedených osob, je velmi nutné dbát obezřetnosti při nákupu zboží přes internet a v případě jakýchkoli informací k možné osobě pachatele, lze tyto skutečnosti kdykoli sdělit, byť i anonymně, na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Opava 2. srpna 2019

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem