Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 20. prosince 2017

Opava - Pád starší ženy v trolejbuse MHD Opava má na svědomí její těžké zranění a další... (7 případů) 

Vloupání do potravinového automatu v budově opavské Slezské univerzity

V přesně nezjištěné době od odpoledních hodin 14. prosince 2017 do poledních hodin následujícího dne doposud neznámý pachatel spáchal v budově Slezské univerzity na ulici Hauerové v Opavě přečin poškození cizí věci tím, že se v přízemní chodbě vloupal do zde instalovaného automatu na potraviny, ze kterého odcizil různé druhy a množství zboží v hodnotě 300 korun. Poškozením skleněné výplně dveří a mechanismu uzavření dveří vznikla škoda zcela zjevně převyšující částku ve výši 5 tisíc korun, vše ke škodě karvinské soukromé společnosti. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele a k objasnění věci, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Podvodné jednání a krádež financí na osobě seniorského věku v Pusté Polomi

Dne 15. prosince 2017 policisté z Obvodního oddělení v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, kterého se dopustila doposud neznámá osoba tím, že kolem půl jedenácté dopoledne téhož dne, pod záminkou prodeje dek, vstoupila do rodinného domu 88leté ženy v obci Pustá Polom, přičemž za nabízené zboží požadovala finanční částku tisíc korun. Jakmile poškozená vytáhla své úspory ze skříně v obývacím pokoji, tak neznámá osoba využila okamžiku překvapení, finance ve výši bezmála 80 tisíc korun umístěné v dřevěné kravičce vytrhla z rukou ženy a následně utekla z domu neznámo kam. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celou záležitostí se nyní zabývají opavští policisté a kriminalisté. Informace k osobě pachatele či k nálezu odcizených finančních prostředků lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Pád starší ženy v trolejbuse MHD Opava má na svědomí její těžké zranění

Chvíli před polednem 16. prosince 2017 cestovala 80letá žena z Opavy v trolejbuse opavské Městské hromadné dopravy linky 203, a to ve směru z Dolního náměstí ke křižovatce ulic Praskova a Komenského v Opavě. Při jízdě seděla na sedadle pro cestující, a když trolejbus zastavil na zmíněné křižovatce řízené semafory, tak se podle doposud zjištěných skutečností postavila. Po chvíli se však prostředek hromadné dopravy rozjel, žena ztratila rovnováhu a upadla do uličky vozu. Při pádu si poranila levou ruku, 52letému řidiči trolejbusu však nic neřekla, vystoupila na zastávce u nákupního centra na ulici Těšínské v Opavě a odešla do místa bydliště. Až následně se nechala dodatečně ošetřit ve Slezské nemocnici Opava a lékařským vyšetřením u ní bylo zjištěno zranění horní končetiny těžšího charakteru. Ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo, rovněž nevznikla žádná škoda na majetku a celá záležitost je nadále v prověřování policisty skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě.

Poškození skleněné výplně výlohy na prodejně v obci Bohuslavice

Z 16. na 17. prosince 2017 doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Opavské v Bohuslavicích přečin poškození cizí věci tím, že vhodil betonovou dlaždici do skleněné výplně výkladní skříně na místní prodejně, čímž způsobil poškozené opavské společnosti celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši přesahující finanční částku 15 tisíc korun. K vloupání do objektu nedošlo, nic nebylo odcizeno a případ prověřují policisté z Obvodního oddělení v Hlučíně. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Úmyslné poškození pneumatik na automobilech v Hradci nad Moravicí a v Žimrovicích

V těchto dnech policisté z Obvodního oddělení v Hradci nad Moravicí zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu poškození cizí věci a přečinu porušování domovní svobody, kterých se dopustil doposud neznámý pachatel v přesně nezjištěné době mezi 13. a 17. prosincem letošního roku, a to na parkovišti před bytovými domy na ulici Hradecké v obci Žimrovice a na ulici Nádražní v Hradci nad Moravicí.

Tak například v Žimrovicích propíchl dvě pneumatiky u zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Suzuki Swift a dále vždy jednu pneumatiku na osobních automobilech továrních značek Renault Laguna, Suzuki Swift, Škoda Octavia, Peugeot 406 a VW Passat. Na ulici Nádražní v Hradci nad Moravicí dokonce neoprávněně vstoupil i na oplocený soukromý pozemek u jednoho z rodinných domů a na automobilu značky Honda CR-V také propíchl jednu pneumatiku. Poškozeným sedmi majitelům osobních motorových vozidel tak byla způsobena celková hmotná škoda ve výši přes 10 tisíc korun. Toto protiprávní jednání je nadále v prověřování a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele a k důvodu jeho počínání, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hradecké policejní číslo 974 737 731.

Vloupání do garáže na ulici Hornické v Hlučíně

Doposud neznámý pachatel spáchal v blíže neustanovené době ve dnech 16. či 17. prosince tohoto roku přečin krádeže tím, že se vloupal do jedné z řadových garáží na ulici Hornické v Hlučíně, ze které odcizil pánské horské jízdní kolo značky Autor bílo-modré barvy, dámské jízdní kolo značky Dominátor světle modré barvy, bourací kladivo, horkovzdušnou pistoli v plastovém kufru, dvě aku vrtačky a elektrickou vrtačku, čímž vznikla poškozenému 42letému muži z Hlučína celková hmotná škoda na majetku ve výši více jak 13 tisíc korun. Tento případ majetkové trestné činnosti nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Hlučíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Výzva pro řidiče osobního automobilu k dopravní nehodě s chodkyní ze dne 12.12.2017

Policisté ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě v těchto dnech prověřují případ dopravní nehody, ke které došlo deset minut před osmou hodinou ranní 12. prosince 2017 na ulici Bezručovo náměstí v Opavě. V té chvíli dosud neznámý řidič s nezjištěným automobilem jel po této ulici a narazil do boku zde jdoucí 17leté dívky z Ostravy. Ta šla ve směru od průchodu z ulice Otické kolem místní tělocvičny a směřovala přes ulici Bezručovo náměstí k parčíku u budovy Slezské univerzity. Při střetu došlo k pádu chodkyně na zem, přičemž po chvilkovém rozhovoru mezi dívkou a neznámým řidičem vozidla tento odejel neznámo kam. Dívka mu totiž řekla, že zraněna není a nemá žádné zdravotní komplikace. Ty však v průběhu dne nastaly, a proto byla následně vyšetřena a ošetřena v opavské Slezské nemocnici se zraněním lehčího charakteru. Pro řádné zadokumentování celé záležitosti je nutné ustanovit osobu řidiče a učinit s ním procesní úkon - výslech, s vyjádřením se k celé situaci. Z tohoto důvodu žádá policejní inspektor prap. Radim Uvíra o ztotožnění tohoto muže, případně aby se sám telefonicky ozval na opavské policejní číslo 974 737 581 či na mobilní číslo 735 788 950.

Opava 20. prosince 2017

por. Bc. René Černohorský

komisař

Tel.:      +420 974 737 209

Mobil:   +420 602 161 744

+420 773 999 049

E-mail:  rene.cernohorsky@pcr.cz

krpt.op.tisk@pcr.cz

Intranet:rene.cernohorsky@pcr.cz

www.policie.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE

kancelář ředitele krajského ředitelství

oddělení tisku a prevence

Hrnčířská 22

746 25 Opava

vytisknout  e-mailem