Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 22. února 2017

Opava - Opavští policisté a kriminalisté se zabývají výtržností v nákupním centru a další... (4 případy) 

Spící muž byl ve vestibulu opavského vlakového nádraží okraden

Mezi pátou a šestou hodinou ranní 19. února 2017 se doposud neznámý pachatel dopustil v čekárně nádražní budovy železniční stanice ČD Opava-východ na ulici Jánské v Opavě přečinu krádeže tím, že využil nepozornosti 43letého muže z Vítkova a v době kdy spal, odcizil mu z kapsy bundy různé osobní doklady, finanční částku na hotovosti 3 a půl tisíce korun a mobilní telefon značky Nokia 108. Celková hmotná škoda na majetku tak byla vyčíslena na finanční částku ve výši 4 500 korun a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Vloupání do osobního automobilu v Opavě-Kateřinkách

Policisté z opavského obvodního oddělení v těchto dnech přijali oznámení o vloupání do osobního motorového vozidla tovární značky Ford Mondeo, ke kterému došlo v dopoledních hodinách dne 20. února letošního roku před budovou restaurace na ulici U Cukrovaru v Opavě-Kateřinkách. Doposud neznámý pachatel po vypáčení zámku dveří vnikl do zavazadlového prostoru tohoto vozu a odcizil pánskou tašku s finanční částkou na hotovosti 10 tisíc korun, s různými osobními doklady, s platební kartou a s mobilním telefonem značky Samsung S6, čímž poškozenému 28letému muži z Kravař byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 21 tisíc korun. Jakékoli informace k výše uvedenému přečinu krádeže a k přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Případ fyzického napadení v obci Bolatice je nadále v prověřování

Policisté z obvodního oddělení v Kravařích zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu výtržnictví a přečinu ublížení na zdraví, kterých se měl dopustit 22letý muž z Opavska tím, že po půl druhé v noci 19. února letošního roku před budovou restaurace na ulici Opavské v obci Bolatice fyzicky napadl místního 33letého muže, a to jednou ranou pěstí do obličeje. Po úderu poškozený upadl na zem a bylo mu způsobeno zranění s nutností převozu sanitním vozidlem do opavské Slezské nemocnice. Celá záležitost je i nadále v prověřování ze strany kravařských policistů.

Opavští policisté a kriminalisté se zabývají výtržností v nákupním centru

V těchto dnech policisté územního odboru Policie České republiky v Opavě prověřují případ protiprávního jednání, ke kterému došlo mezi skupinkou mladistvých osob v prostorách nákupního střediska na ulici U Fortny v centru Statutárního města Opavy. Ke skutku mělo dojít v době kolem páté hodiny odpolední 20. února 2017, a to u toalet v druhém patře prodejního centra, kdy tři dívky ve věku 16-17 let a 17letý mladík z Opavy slovně a následně i fyzicky napadli dvě dívky ve věku 15 a 17 let z Bruntálska. Po vulgárních výrazech čtveřice mladistvých osob zaútočila na dvě dívky údery pěstí do obličeje, taháním za vlasy a za svrchní oblečení, kdy došlo k poškození jedné bundy se škodou ve výši tisíc korun. Obě napadené dívky následně musely pro svá zranění lehčího charakteru vyhledat lékařské vyšetření a ošetření v opavské Slezské nemocnici s dobou léčení přibližně 5 dnů. Celá záležitost je nyní prověřována, zda nebyla naplněna skutková podstata provinění z přečinu výtržnictví a provinění z přečinu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, vše spácháno ve formě spolupachatelství.

Opava 22. února 2017

por. Bc. René Černohorský

komisař

Tel.:      +420 974 737 209

Mobil:   +420 602 161 744

+420 773 999 049

E-mail:  rene.cernohorsky@pcr.cz

krpt.op.tisk@pcr.cz

vytisknout  e-mailem