Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 23. března 2018

Opava - Dopravní nehodovost na Opavsku 

Dopravní nehodovost na Opavsku

V průběhu dvou posledních dnů, tedy 21. a 22. března 2018 došlo na silnicích opavského okresu k 13 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých došlo k jednomu zranění účastníka silničního provozu. Největší vliv na nehodovosti měl nesprávný způsob jízdy řidičů motorových vozidel, nepovolená rychlost a předjíždění. Celková hmotná škoda na majetku byla poškozenými fyzickými a právnickými osobami vyčíslena na finanční částku ve výši nejméně 620 tisíc korun.

Mezi jednu z prověřovaných dopravních nehod lze přiřadit kolizní situaci, která se stala kolem páté hodiny odpolední 21. března tohoto roku na ulici Svobody v obci Oldřišov. V té době 57letý místní muž řídil motorové vozidlo tovární značky VW Caddy, přičemž se na rovném a přímém úseku plně nevěnoval řízení (hledal ovladač vrat), přehlédl u pravého okraje stojící osobní motorové vozidlo tovární značky Ford Mondeo, do kterého narazil. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 30 tisíc korun. Vzhledem k tomu, že se účastníci dopravní nehody nedohodli na likvidaci škodní události sepsáním záznamu o nehodě, byla celá záležitost oznámena na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 a na místo se dostavili policisté z Obvodního oddělení v Kravařích a ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě, přičemž případ je nadále v prošetřování.

K dopravní nehodě se zraněním osoby došlo po půl sedmé ranní 22. března 2018. V šest hodin čtyřicet minut řídil 35letý muž z Opavska své osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Fabia ve směru od obce Bolatice na obec Chuchelnou, kdy z dosud přesně nezjištěných příčin vyjel vlevo mimo vozovku do silničního příkopu, narazil zde do jehličnatého stromu, poté do zábradlí přemostění železniční tratě a následně s automobilem dopadl vedle zde vedoucí železniční tratě. Orientační dechová zkouška nebyla u řidiče provedena z důvodu jeho zranění těžšího charakteru a byl u něj nařízen odběr biologického materiálu (krve) při lékařském vyšetření a ošetření ve Fakultní nemocnici s Poliklinikou v Ostravě-Porubě, kam byl transportován helikoptérou. Ke zranění žádné jiné osoby nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na částku ve výši 80 tisíc korun. I tento případ je nadále v prověřování ze strany opavských policistů.

Opava 23. března 2018

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:  +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem