Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 23. září 2014

Opava - Dva mladí muži mají na svědomí vloupání do opavských garáží a další...(3 případy) 

 

27letý muž z Kravař je podezřelý z přečinu porušování domovní svobody

V těchto dnech policisté z obvodního oddělení v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu porušování domovní svobody 27letému muži z Kravař, neboť tento v době kolem půl deváté večerní dne 21. září letošního roku vešel do ubytovny na ulici Podvihovské v Opavě, městské části Komárov, kdy hozením sklenice poškodil uzamčené vstupní dveře do bytu zdejší 57leté ženy. Dále do vstupních dveří vedlejšího bytu 26leté ženy z Opavy zabodl nůž a po vypáčení těchto dveří vstoupil do obytných prostor, kde setrval až do příjezdu přivolané opavské hlídky Policie České republiky. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování, přičemž je zjišťováno, proč se takto shora jmenovaný muž choval a co jej vedlo k tomuto protiprávnímu jednání. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 1 tisíc korun a ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo.


V objektu hrabyňského Rehabilitačního ústavu se schylovalo k evakuaci osob

Dne 22. září 2014 v 08:30 hodin byla policejní hlídka z obvodního oddělení v Opavě vyslána do areálu Rehabilitačního ústavu v obci Hrabyně, kde se podle informací přivolaných hasičů HZS bude s největší pravděpodobností provádět evakuace zde přítomných osob. Jak bylo na místě policisty PČR zjištěno, tak chvíli předtím 51letý zaměstnanec údržby omylem nalil v technické místnosti obsluhy bazénu do 50 litrového plastového sudu s 30 litry chloru přibližně 5 litrů síranu hlinitého. Chemickou reakcí tak vznikl oxid chloričitý, který se začal vypařovat do ovzduší a do okolí se šířil nepříjemný zápach. Opavští hasiči ve spolupráci se členy SDH Hrabyně a SDH Mokré Lazce vynesli shora uvedený sud z technické místnosti do bezpečného prostoru a všechny prostory údržby, bazénu a dalších místností byly odvětrány. Podle vyšetřovatele hasičů HZS Opava nebylo již následně nutno provést evakuaci osob, ke zranění žádné z přítomných osob nedošlo a škoda na majetku rovněž způsobena nebyla. Celá záležitost zůstala podle věcné příslušnosti nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských hasičů.

 

 

Dva mladí muži mají na svědomí vloupání do opavských garáží

Dne 22. září 2014 opavští policisté a kriminalisté na základě vlastního prošetřování a prověřování objasnili 2 případy vloupání do garáží v garážovišti na ulici U Cukrovaru v Opavě-Kateřinkách. Z přečinu krádeže tak ve zkráceném přípravném řízení bylo sděleno podezření 24letému muži z Opavy a 18letému muži rovněž z Opavy. Svým protiprávním jednáním a chováním majetkového charakteru tak způsobili celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši bezmála 21 tisíc korun a jejich případná další trestná činnost je nadále v šetření.
K prvnímu případu došlo na přelomu měsíců března a dubna letošního roku, kdy se společně vloupali do jedné z místních garáží, odkud například odcizili dětské jízdní kolo, pánské trekinkové jízdní kolo, plechové skříně, zářivková tělesa, kabelové rozvody, litinový kanálový poklop a plechové okapové svody, vše v celkové hodnotě 5.600 korun.
Začátkem měsíce června pak násilím vnikli do další z řady garáží, ze které odcizili železný regál včetně plechových šuplíků s nářadím, plechový kanystr, plechovou skříň, různé železné profily, železný ponk, cirkulárku, prodlužovací kabely a různé ruční nářadí, čímž byla poškozenému 53letému muži z Opavy způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 15.300 korun.

 

 

Opava 23. září 2014

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem