Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 24. března 2017

Opava - Případ krádeže mobilních dobíjecích kupónů z prodejny v opavském supermarketu objasněn a další... (4 případy) 

Poškození mechanismu brány lesní obory v Hradci nad Moravicí

V odpoledních hodinách 23. března tohoto roku doposud neznámý pachatel spáchal na katastru Hradce nad Moravicí přečin poškození cizí věci tím, že za použití násilí částečně otevřel automaticky zavřené křídlo vjezdových vrat do horní části obory Jelenice, přičemž vylomil pantové úchyty a poškodil vnitřní díly pojezdového mechanismu, čímž vznikla poškozené společnosti celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 20 tisíc korun. Jakékoli informace, které by vedly k objasnění celé záležitosti lze kdykoli telefonicky sdělit, byť anonymně, na hradecké policejní číslo 974 737 731.

Poškození dveří hlučínské herny má na svědomí 41letý muž z Ostravy

Dne 24. března 2017 policisté z hlučínského obvodního oddělení zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu poškození cizí věci a přečinu výtržnictví, kterých se měl dopustit 41letý muž z Ostravy tím, že ve dvě hodiny ráno téhož dne úmyslně poškodil uzamčené dveře do herny na ulici Ostravské v Hlučíně, se kterými lomcoval a tloukl pěstmi do skleněné výplně, kterou tak rozbil, čímž způsobil poškozené společnosti celkovou hmotnou škodu na majetku v předběžné výši 6 tisíc korun. Celá záležitost je nadále v prověřování.

Opavští policisté umístili do zdravotnického zařízení silně podnapilého muže k vystřízlivění

Přibližně hodinu po půlnoci dne 24. března letošního roku policejní hlídka z opavského obvodního oddělení při výkonu své služby zahlédla, jak před jedním z činžovních domů na ulici Obloukové v Opavě leží na zemi nějaká osoba. Provedeným šetřením celé záležitosti bylo zjištěno, že 37letý muž z Opavska byl v tak silně podnapilém stavu (orientační dechová zkouška u něj prokázala hodnotu téměř 2,7 promile alkoholu v dechu), že sám upadl na chodník a nedokázal vstát. Vzhledem k jeho zranění ramene byl převezen do Slezské nemocnice v Opavě k lékařskému vyšetření a ošetření a následně byl ponechán ve zdravotnickém zařízení k vystřízlivění. Na pádu výše jmenovaného muže nebylo zjištěno cizí zavinění a toto protiprávní jednání je v současné chvíli kvalifikováno jako přestupek proti veřejnému pořádku.

Případ krádeže mobilních dobíjecích kupónů z prodejny v opavském supermarketu objasněn

V těchto dnech byla veřejnost prostřednictvím médií informována o případu, kdy tehdy neznámý pachatel v době kolem čtvrté hodiny odpolední 21. března 2017 využil chvilkové nepozornosti obsluhy prodejny tabáku v prostorách supermarketu na ulici Krnovské v Opavě, městské části Jaktař a z neuzamčené zásuvky pod prodejním pultem odcizil 47 kusů dobíjecích kupónů O2, Twist, Vodafone a Trick o různých nominálních hodnotách, čímž vznikla poškozené opavské firmě celková hmotná škoda na majetku ve výši 14 150 korun.

Policisté služby kriminální police a vyšetřování územního odboru Policie České republiky v Opavě ve spolupráci s ostatními kriminalisty v rámci Moravskoslezského kraje po intenzivně provedeném prověřování a zjištění všech objektivních skutečností ustanovili jako pachatele tohoto protiprávního jednání dvě osoby, a to 27letou ženu z Prahy a 37letého muže z Ostravy.

Dále jim opavští kriminalisté prokázali i další obdobnou trestnou činnost majetkového charakteru, kdy rovněž výše uvedený muž a jmenovaná žena spáchali přečin krádeže formou spolupachatelství tím, že v odpoledních hodinách 16. března 2017 odcizili v prodejně na Vaškovém náměstí v Opavě čtyři láhve alkoholu v celkové hodnotě 288 korun.

Jak bylo lustracemi v dostupných evidencích zjištěno, tak se u obou osob jedná o recidivu, poněvadž 37letý muž byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán rozsudkem Městského soudu v Praze k nepodmíněnému trestu odnětí svobody o výměře čtyř let a šesti měsíců a se zákazem pobytu v hlavním městě České republiky. Rovněž 27letá žena byla v nedávné době potrestána rozsudkem Městského soudu v Praze k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v délce šesti měsíců, což vykonala. Jejich případná další trestná činnost je i nadále v prověřování.

Opava 24. března 2017

por. Bc. René Černohorský

komisař

Tel.:      +420 974 737 209

Mobil:   +420 602 161 744

+420 773 999 049

E-mail:  rene.cernohorsky@pcr.cz

krpt.op.tisk@pcr.cz

vytisknout  e-mailem