Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 24. července 2018

Opavsko - výzvy svědkům dopravních nehod a další zprávy 

Výzvy k dopravním nehodám:

Neznámý řidič narazil do chodce

Dopravní policisté žádají svědky o pomoc při prošetřování dopravní nehody, která se stala v neděli 22. července 2018 v 09:49 hodin na silnici II. třídy číslo 443 mezi obcemi Štáblovice a Mikolajice.

Neznámý řidič jedoucí v doposud blíže neustanoveném vozidle od obce Štáblovice na obec Mikolajice narazil do chodce, který měl jít při pravém okraji vozovky, ve směru chůze na obec Mikolajice. Nárazem došlo k lehkému zranění chodce, které si vyžádalo ošetření ve Slezské nemocnici v Opavě. Řidič z místa dopravní nehody bez zastavení ujel.

Případní svědci celé události mohou jakékoliv informace, které by vedly k ustanovení řidiče a vozidla sdělit dopravním policistům na číslech: 974 737 251, 974 737 573, 735 788 950, mailem: op.di@pcr.cz nebo osobně na Dopravním inspektorátu Opava, ulice Hrnčířská 17.

Nehoda s vážným zraněním řidiče

V pátek 20. července 2018 v 7:15 hodin na silnici číslo I/11 ve směru jízdy od obce Neplachovice Zadky k obci Vlaštovičky došlo k dopravní nehodě s těžkým zraněním.

Řidič osobního motorového vozidla značky Seat z doposud nezjištěných příčin po projetí pravotočivou zatáčkou vyjel vozidlem mimo pozemní komunikaci, přičemž narazil do směrového sloupku. Následně skončil v silničním příkopu, kde narazil do stromu takovým způsobem, že došlo k převrácení vozidla na bok.    

Řidič ve věku 54 let byl pro vážná zranění z místa dopravní nehody transportován vrtulníkem LZS do Fakultní nemocnice Ostrava. Vzhledem k jeho špatnému zdravotnímu stavu nemohla být na místě provedena dechová zkouška ke zjištění alkoholu, policisty byl nařízen odběr krve. Následkem dopravní nehody vznikla škoda, která byla předběžně vyčíslena na 62 tisíc korun.

Dopravní policisté žádají případné svědky dopravní nehody, aby kontaktovali policisty telefonicky: 735 788 950, 974 737 581, mailem: op.di@pcr.cz nebo osobně na Dopravním inspektorátu Opava, ulice Hrnčířská 17.

Narazil do dopravní značky a ujel

Dopravní policisté v pátek 20. července 2018 okolo půlnoci prošetřovali dopravní nehodu v Kravařích na ulici Alejní. V průběhu probíhajícího ohledání a zadokumentování místa nehody policisté na místě zastavili 28letého řidiče vozidla Škoda Fabia, který projížděl kolem. Provedenou dechovou zkouškou bylo u muže zjištěno přes 2 promile alkoholu. Následně policisté zjistili, že uvedený řidič vlivem své podnapilosti nezvládl řízení a vjel mimo pozemní komunikaci, kde narazil do dopravní značky (stůj, dej přednost v jízdě) s dodatkovou tabulkou (tvar křižovatky) a po nehodě ujel. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a další jízda zakázána. Policisty byl vyzván k lékařskému vyšetření spojeném s odběrem krve v opavské nemocnici. Způsobená škoda činí okolo 15 tisíc korun. Věc je v šetření Dopravního inspektorátu Opava. Policisté také přivítají případné svědectví osob na číslech: 735 788 950, 974 737 581, mailu: op.di@pcr.cz  nebo osobně na Dopravním inspektorátu Opava. 

„Sprejerství“ je trestné

Opavští policisté začátkem července řešili případ „sprejerství“ v Opavě Kateřinkách. V jednom panelovém domě na stěnu schodiště měl 30 letý muž sprejem šedé barvy nastříkat nápis o velikosti 240 x 40 centimetrů. Svým jednáním způsobil škodu okolo 500 korun. Nyní čelí podezření z přečinu poškození cizí věci, které mu v těchto dnech vrchní inspektor sdělil. Muž se následně policistům k činu doznal, nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Ve věci bude vedeno zkrácené přípravné řízení.

Pachatel využil nepozornosti jedné z návštěvnic klubu

Pachatelé běžně využívají nepozornosti lidí v místech, kde se kumuluje víc osob. Jedinec zaujatý jinou činností, ať už zábavou nebo například nakupováním, je jejich snadnou kořistí. Myslete na to a dávejte na své věci větší pozor.

O peněženku s osobními věcmi přišla i jedna mladá žena, která vyrazila v pátek za zábavou do opavského klubu na ulici Kasárenská. Pravděpodobně při tanci přišla o peněženku, ve které měla hotovost přes 3 tisíce korun, platební kartu a další osobní věci s doklady, které ji byly odcizeny z odložené kabelky. Opavští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Řídili pod vlivem alkoholu

V neděli 22. července policisté Obvodního oddělení Hlučín a Dopravního inspektorátu Opava při hlídkové činnosti zjistili dva řidiče ovlivněné alkoholem.

První 32letý muž řídil osobní motorové vozidlo značky Renault Laguna v Ludgeřovicích na ulici Hlučínské. Policisté u něj naměřili téměř 2,3 promile alkoholu v dechu a následně zahájili úkony trestního řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky.

Řidiče vozidla značky Ford Mondeo ve věku okolo 50 let zastavili dopravní policisté v Opavě na ulici Hlučínské. Při silniční kontrole byla u muže pozitivní dechová zkouška s výsledkem 0,6 promile alkoholu. Pro přesnější zjištění množství vypitého alkoholu se řidič podrobil odběru krve na protialkoholní záchytné stanici v Opavě. Hlídka vše zadokumentovala a věc bude oznámena příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání. 

nprap. Bc Pavla Welnová

vrchní inspektor oddělení tisku a prevence Opava | 24. července 2018

vytisknout  e-mailem