Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 24. dubna 2014

Opava - Dopravní nehoda 26letého cyklisty u Kravař a další...(3 případy) 

 

Dopravní nehoda 26letého cyklisty mezi Kravařemi a obcí Zábřeh u Dolního Benešova

Dne 23. dubna 2014 v době kolem půl jedenácté dopoledne jel 26 letý muž z Velkých Hoštic na svém pánském horském jízdním kole ve směru z Kravař na Dolní Benešov, část Zábřeh, kdy měl řídítky zachytit o přenosnou dopravní značku, která byla instalována u pravého okraje vozovky. Vlivem střetu cyklista upadl do silniční příkopy a utrpěl zranění povahy těžké, přičemž byl sanitním vozidlem převezen k lékařskému vyšetření a ošetření do Slezské nemocnice v Opavě. Při dopravní nehodě nedošlo k žádné hmotné škodě na majetku. Orientační dechová zkouška nebyla s ohledem na zranění výše jmenovaného muže provedena a byl u něj nařízen odběr krve ke zjištění, zdali v době dopravní nehody nebyl pod vlivem alkoholických nápojů nebo jiných omamných a psychotropních látek či jedů. Celou záležitost prověřují a prošetřují policisté ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru v Opavě, kteří žádají případné přímé svědky události, aby se telefonicky ozvali na opavské policejní telefonní číslo 974 737 574.


Opavští policisté objasnili případ vloupání do sklepního boxu v centru města Opavy

Včerejšího dne sdělili policisté z obvodního oddělení v Opavě ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinů krádež a porušování domovní svobody 30letému muži z Opavska, neboť tento začátkem měsíce dubna letošního roku měl po vypáčení dveří vniknout do sklepního boxu v jednom z bytových domů na ulici Náměstí Osvoboditelů v Opavě a měl odcizit 4 kusy hliníkových kol na osobní automobil. Poškozenému muži z Opavy tak způsobil celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši 2 200 korun. Jeho případnou další trestnou činnost majetkového charakteru nadále prověřují a prošetřují opavští kriminalisté.


Opavští dopravní policisté hledají případné svědky nehody v Hlučíně

Ve čtvrtek 20. 3. 2014 krátce po 18. hodině přecházela 40letá žena z Hlučína se svým 11letým synem ulici Celní v Hlučíně, a to po přechodu pro chodce ve směru od místního supermarketu do centra města. Podle dosavadního šetření je zřejmé, že když už se nacházeli na konci přechodu pro chodce, tak kolem nich projelo dosud přesně nezjištěné osobní motorové vozidlo s neustanoveným řidičem, přičemž boční zpětné zrcátko automobilu chlapce udeřilo do těla. Tento utrpěl zranění lehčího charakteru s následným lékařským vyšetřením a ošetřením v ostravské nemocnici. Po střetu vozidlo odejelo neznámo kam, aniž by řidič zastavil. Vzhledem k tomu, že celou událost je nutno řádně zadokumentovat, tak policisté ze skupiny dopravních nehod opavského dopravního inspektorátu žádají případné svědky dopravní nehody o sdělení bližších skutečností k doposud neznámému řidiči nebo k motorovému vozidlu, a to na telefonní číslo Policie ČR 974 737 574.


por. Bc. René Černohorský
komisař PIS Opava

 

vytisknout  e-mailem