Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 24. října 2014

Opava - Dopravní nehoda řidiče osobního automobilu a chodce na ulici Opavské v Hlučíně a další...(4 případy) 

 

Dopravní nehoda řidiče osobního automobilu a chodce na ulici Opavské v Hlučíně

Dne 23. října 2014 těsně po 20. hodině řídil 38letý muž z Hlučína osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Octavia po ulici Opavské v Hlučíně ve směru od obce Kozmice na Ostravu, přičemž nedal na vyznačeném přechodu pro chodce přednost přecházejícímu 58letému muži z Hlučína a srazil jej na vozovku. Chodec tak utrpěl těžké zranění dolní končetiny s nutností lékařského vyšetření a ošetření v ostravské nemocnici, s dobou léčení přibližně 4 měsíců. Orientační dechová zkouška vyzněla u řidiče automobilu negativně, u chodce byla pozitivní s naměřenou hodnotou 0,6 promile alkoholu v dechu. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 10 tisíc korun, celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování, přičemž již nyní je shora jmenovaný řidič důvodně podezřelý ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.


Nález munice pocházející z období 2. světové války v Dolním Benešově

Na základě přijatého telefonického oznámení z 13. hodiny dne 23. října 2014 vyjeli policisté z obvodního oddělení v Hlučíně na ulici Hájeckou do Dolního Benešova, kde v areálu sběrných surovin byl nalezen podezřelý předmět, připomínající munici pocházející z období 2. světové války. Na místo se rovněž dostavil i policejní pyrotechnik z Expozitury ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k zneškodnění odvezl dělostřeleckou minu ráže 50 mm ruské výroby.


Odcizení dodávkového motorového vozidla na ulici Těšínské v Opavě

Dne 23. října 2014 v době kolem půl páté ranní doposud neznámý pachatel spáchal na parkovišti před obchodním centrem na ulici Těšínské v Opavě přečin neoprávněné užívání cizí věci tím, že odcizil zde zaparkované nákladní motorové vozidlo Citroën Jumper bílé barvy, registrační značky 6T6 6703, roku výroby 1994, se kterým odejel neznámo kam a způsobil tak celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši 20 tisíc korun. Případ šetří policisté z obvodního oddělení v Opavě, kteří kdykoli přijmou jakékoli oznámení, které by vedlo ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizeného automobilu. Tyto informace lze prosím sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní telefonní číslo 974 737 651.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 23. října 2014 před třetí hodinou odpolední byla opavská policejní hlídka z obvodního oddělení přivolána do jednoho z panelových domů na ulici Liptovské v Opavě-Kylešovicích, kde 37letý muž z Opavy neustále bouchal na dveře do bytu 39leté ženy z Opavy. Šetřením na místě bylo zjištěno, že oznamovatelka nechtěla svého známého pustit na návštěvu do bytu, poněvadž byl tento v silně podnapilém stavu a na její žádost odmítal opustit prostor před jejím bydlištěm. Vzhledem k tomu, že orientační dechovou zkouškou byla výše uvedenému muži naměřena hodnota téměř 3,3 promile alkoholu v dechu, zakročující policisté rozhodli o jeho zajištění a umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, rovněž nevznikla žádná škoda na majetku a případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.

 

 

Opava 24. října 2014

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem