Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 24. srpna 2017

Opava - Kontrola motocyklisty bez řidičského oprávnění a pod vlivem návykových látek a další... (3 případy) 

Odcizení osobního automobilu v Opavě-Kateřinkách

V těchto dnech policisté z opavského obvodního oddělení a kriminalisté z územního odboru Policie České republiky v Opavě prověřují přečin neoprávněného užívání cizí věci, kterého se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že z podzemních garáží na ulici Hálkové v Opavě, v městské části Kateřinky odcizil osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Octavia combi černé barvy, registrační značky 1TF 1453. Ke skutku došlo v blíže neustanovené době od desáté hodiny večerní 21. srpna 2017 do páté hodiny odpolední následujícího dne, čímž poškozenému místnímu 54letému muži vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 175 tisíc korun. Jakékoli bližší informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu výše uvedeného odcizeného automobilu lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Odcizení pivních beden ze skladu u prodejny v obci Vřesina

V blíže neustanovené době z 22. na 23. srpna letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na ulici 21. dubna v obci Vřesina přečin krádeže tím, že po odstranění zámků vnikl do venkovního skladu u místní prodejny, ze které odcizil 17 kusů umělohmotných přepravek s prázdnými pivními lahvemi, čímž celková hmotná škoda na majetku byla poškozenou opavskou organizací vyčíslena na finanční částku ve výši 2 240 korun. Tento případ majetkové trestné činnosti nyní prověřují policisté z obvodního oddělení v Hlučíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Kontrola motocyklisty bez řidičského oprávnění a pod vlivem návykových látek

Policejní hlídka z obvodního oddělení v Kravařích chvíli po čtvrté hodině odpolední 23. srpna tohoto roku stavěla a kontrolovala na polní cestě vedoucí z obce Bolatice na místní část Křeménky řidiče malého motocyklu (skútru), a to 24letého muže z Opavska. Jak bylo při silniční kontrole a následnou lustrací v dostupných evidencích zjištěno, tak motocykl nemá přidělenou registrační značku a motocyklista nevlastní řidičský průkaz pro žádnou podskupinu řidičských oprávnění. Orientační dechová zkouška vyzněla u tohoto muže negativně, pozitivní však byl test na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle, a to na návykové látky Canabis a Amphetamin/Methamphetamin. Na výzvu se motocyklista podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve a moči) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě, na místě mu bylo zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a celá záležitost je nadále v prověřování ze strany kravařských policistů.

Opava 24. srpna 2017

por. Bc. René Černohorský

komisař

Tel.:      +420 974 737 209

Mobil:   +420 602 161 744

+420 773 999 049

E-mail:  rene.cernohorsky@pcr.cz

krpt.op.tisk@pcr.cz

Intranet:rene.cernohorsky@pcr.cz

www.policie.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE

kancelář ředitele krajského ředitelství

oddělení tisku a prevence

Hrnčířská 22

746 25 Opava

vytisknout  e-mailem