Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 25. února 2016

Opava - Dopravní nehoda dvou automobilů v obci Nové Sedlice a útěk jednoho z řidičů z místa a další... (4 případy) 

 

Dopravní nehoda podnapilého polského řidiče osobního automobilu u obce Holasovice

Dne 24. února 2016 chvíli před pátou hodinou ranní řídil 30letý muž z Polska osobní motorové vozidlo tovární značky Audi A4 ve směru jízdy z obce Holasovice na Opavu, přičemž nepřizpůsobil rychlost povaze a stavu vozovky (mírně pravotočivá zatáčka a náledí), vyjel vpravo mimo silnici do příkopy a narazil do kovové tyče označující plynovodní přípojku. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 52 tisíc korun. Odborným měřením dechovými zkouškami byly řidiči naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami okolo 1,7 promile alkoholu v dechu. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany policistů skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Opavě.

 

Dopravní nehoda řidiče osobního automobilu a chodce v obci Vlaštovičky

Kolem půl osmé večerní dne 24. února letošního roku řídil 63letý muž z Opavska osobní motorové vozidlo tovární značky Subaru v Opavě, městské části Vlaštovičky, kdy v křižovatce ulic Jamnická a Jarkovická přehlédl po vyznačeném přechodu pro chodce přecházejícího 74letého muže z Opavy a došlo tak ke střetu mezi pravou přední částí vozu a jeho tělem. Po nárazu chodec upadl na silnici a vzniklo mu zranění těžšího charakteru s předběžnou dobou léčení šesti měsíců. Orientační dechová zkouška vyzněla u řidiče automobilu negativně, staršímu muži byla naměřena pozitivní hodnota 0,7 promile alkoholu v dechu. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 20 tisíc korun a vše je nadále v prověřování, zda řidič nenaplnil skutkovou podstatu přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

 

Dopravní nehoda dvou automobilů v obci Nové Sedlice a útěk jednoho z řidičů z místa

Pět minut po půlnoci dne 25. února 2016 řídil 29letý muž z Opavska osobní motorové vozidlo tovární značky VW Passat ve směru jízdy z Opavy, městské části Komárov na obec Nové Sedlice, přičemž na přímém úseku silnice nepřizpůsobil rychlost jízdy a přední části svého vozu zezadu narazil do před ním jedoucího nákladního motorového vozidla značky Mercedes Sprinter, jenž řídil 60letý muž z Polska. Vlivem nárazu byla dodávka vymrštěna k levému okraji komunikace, kde narazila do svodidel a došlo k odtržení nástavby tohoto vozu a k rozsypání převáženého nákladu. Řidič osobního automobilu po nárazu pokračoval v jízdě, následně najel na blízký vjezd do pole, zde vůz odstavil a utekl. Na místo dopravní nehody se kromě policistů ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Opavě dostavil i policejní psovod se služebním psem, který chvíli poté muže vypátral v přilehlém poli. Oba řidiči utrpěli zranění lehčího charakteru a sanitními vozidly byli převezeni k lékařskému vyšetření a ošetření do Slezské nemocnice v Opavě s blíže neustanovenými dobami léčení. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 160 tisíc korun. Orientační dechová zkouška vyzněla u staršího řidiče polské národnosti negativně a muž, který dopravní nehodu zavinil, se tomuto měření odmítl bezdůvodně podrobit. Tento řidič se po celou dobu řešení předmětné dopravní nehody choval velmi arogantně a vzhledem k tomu, že jevil známky podnapilosti či užití návykových látek, zakročující policisté rozhodli o jeho umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.

 

Vloupání do restaurace na ulici Hlučínské v Kravařích

V noční době z 23. na 24. února 2016 se doposud neznámý pachatel vloupal do jedné z restaurací na ulici Hlučínské v Kravařích a z automatu na cigarety odcizil téměř 200 krabiček cigaret různých značek a finanční částku na hotovosti 814 korun v drobných mincích, čímž vznikla celková hmotná škoda ve výši bezmála 17 tisíc korun. Rozbitím skleněné výplně okna a poškozením automatu byla na zařízení způsobena škoda vyšší jak 5 tisíc korun. Případ šetří policisté z obvodního oddělení v Kravařích pro přečin krádeže a přečin poškození cizí věci a jakékoli kladné informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na kravařské policejní číslo 974 737 721 nebo na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

 

 

Opava 25. února 2016

 

por. Bc. René Černohorský

komisař

skupina tisku a prevence Opava

Tel.: 974 737 209

Mobil: +420 602 161 744

           +420 773 999 049

 

 

 

vytisknout  e-mailem