Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 25. září 2014

Opava - Úmyslné poškozování osobních automobilů na Opavsku a další...(5 případů) 

 

Hlučínští policisté v těchto dnech objasnili dva případy krádeží z léta letošního roku

Policisté z obvodního oddělení v Hlučíně ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže 26letému muži z Dolního Benešova, neboť tento v polední době dne 10. srpna 2014 odcizil v areálu vlakového nádraží ČD v Dolním Benešově, části Zábřeh zde odstavené a lankovým zámkem uzamčené pánské horské jízdní kolo v hodnotě bezmála 5 a půl tisíce korun, ke škodě poškozeného muže z Dolního Benešova.

Obdobného protiprávního jednání a chování majetkového charakteru se měl dopustit i 54letý muž z Hlučínska, který se v dopoledních hodinách dne 19. srpna 2014 vloupal do rekonstruovaného a v té chvíli neobývaného rodinného domu, odkud odcizil různou elektrokabeláž a prodlužovací kabely, čímž způsobil poškozenému muži z Vřesiny celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši přes 4 tisíce korun.

Jejich případná další trestná činnost je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany hlučínských policistů v úzké spolupráci s opavskými kriminalisty.


Úmyslné poškozování osobních automobilů na Opavsku

V posledních dnech policisté v rámci územního odboru Policie České republiky v Opavě přijali několik oznámení od poškozených osob, firem či společností s tím, že jim doposud neznámý pachatel či neznámí pachatelé úmyslně poškodili jejich zaparkovaná osobní motorová vozidla. Toto protiprávní jednání a chování mající znaky přečinu poškození cizí věci šetří například policisté z obvodních oddělení v Hradci nad Moravicí, v Hlučíně či v Opavě.
Na ulici Nádražní v Hradci nad Moravicí bylo totiž v noční době z 19. na 20. září letošního roku poškozeno zpětné zrcátko a zámek dveří na osobním automobilu značky Honda CRV se škodou ve výši 15 tisíc korun.
Ze dne 23. na 24. září vznikla poškrábáním laku škoda v celkové výši 40 tisíc korun na osobních motorových vozidlech značky Ford Mondeo a VW Sharan, a to na ulici Rovniny v Hlučíně.
V dopoledních hodinách dne 24. září byl na sídlištním parkovišti ulice Antonína Sovy v Opavě-Kateřinkách poškozen i osobní automobil značky Škoda Octavia. Tento vůz má jednáním neznámé osoby způsobenou rýhu do karosérie po celém obvodu se škodou ve výši 15 tisíc korun.


Vloupání do objektu vodojemu na katastru obce Pustá Polom

Doposud neznámý pachatel v brzkých ranních hodinách dne 24. září 2014 vstoupil do oploceného areálu vodojemu, který se nachází na poli mezi obcemi Pustá Polom a Hlubočec, kdy se následně vloupal do přilehlé plechové boudy, odkud odcizil různý stavební materiál v celkové hodnotě bezmála 50 tisíc korun. Tento případ šetří policisté z obvodního oddělení Policie České republiky v Hradci nad Moravicí pro přečin krádeže.


Vloupání do osobního automobilu u hypermarketu na ulici Těšínské v Opavě

Policisté z obvodního oddělení v Opavě zahájili dne 24. září letošního roku úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že kolem 16. hodiny téhož dne na parkovišti u hypermarketu Globus na ulici Těšínské v Opavě vnikl doposud přesně nezjištěným způsobem do zde zaparkovaného a uzamčeného osobního motorového vozidla značky Škoda Octavia combi, odkud odcizil plátěnou tašku s notebookem značky Fujitsu černé barvy, dále příruční tašku, ve které byly brýle, kalkulačka, flash disk, peněženka s různými osobními doklady, s průkazkou ke vstupu do aquaparku, s platební kartou a s finanční částkou na hotovosti ve výši 400 korun. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši přes 35 tisíc korun. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli, byť i anonymně, telefonicky sdělit na opavské policejní číslo 974 737 651.


Sebevražda 20letého muže skokem pod vlak v Opavě

Těsně před půlnocí dne 24. září 2014 došlo na železniční trati Opava – Hlučín k tragické události. V té době, kdy pod mostem pro pěší (přes železnici spojuje opavskou ulici Jiráskovou s městskou části Kylešovice) projížděl osobní motorový vlak, tak si 20letý muž z Opavska před vlakovou soupravu bezprostředně klekl a následně na koleje i lehl. I přes intenzivní brždění strojvedoucího již však nešlo střetu zabránit a mladý muž utrpěl zranění neslučitelná s životem, kterým na místě podlehl. V době této události byl ve vlaku pouze strojvedoucí a průvodčí, kterým zranění způsobeno nebylo. Orientační dechová zkouška vyzněla u strojvedoucího negativně, u zemřelé osoby byla nařízena zdravotní pitva s odběrem biologického materiálu ke zjištění, zda tento mladík nebyl pod vlivem alkoholických nápojů nebo jiných omamných a psychotropních látek či jedů. Cizí zavinění na jeho úmrtí zjištěno nebylo, přesto je však vše nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.

 

 

Opava 25. září 2014

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava
 

vytisknout  e-mailem