Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 26. května 2014

Opava - Dopravní nehoda podnapilého cyklisty v Opavě a další...(5 případů) 

 

Dopravní nehoda podnapilého cyklisty na ulici Vojanové v Opavě

Dne 23. května 2014 v době kolem 21.45 hodin jel 32letý muž z Opavy po ulici Vojanové v Opavě na svém pánském jízdním kole, kdy vlivem své podnapilosti nezvládl řízení a upadl na vozovku. Při této dopravní nehodě utrpěl blíže nespecifikované zranění lehčího charakteru, se kterým byl převezen sanitním vozidlem do Slezské nemocnice v Opavě. Odborným měřením dechovými zkouškami byly cyklistovi naměřeny hodnoty bezmála 2,0 promile alkoholu v dechu. K hmotné škodě na majetku nedošlo a případ šetří policisté ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru v Opavě.


Odcizení měděného okapového svodu z rodinného domu na ulici Hlučínské v Ludgeřovicích

V noční době z 22. na 23. května letošního roku spáchal doposud neznámý pachatel na ulici Hlučínské v obci Ludgeřovice přečin porušování domovní svobody tím, že vstoupil na oplocený pozemek jednoho z rodinných domů a z fasády budovy odcizil 11 metrů měděného okapového svodu v celkové hodnotě 4 tisíce korun. Případ šetří policisté z obvodního oddělení v Hlučíně.


Poškození vstupních dveří do Obchodního centra na ulici U Fortny v Opavě

Dne 24. května 2014 v blíže neustanovené době od půlnoci do 5. hodiny ranní neznámý pachatel spáchal na ulici U Fortny v Opavě přečin poškození cizí věci, kdy kopem poškodil skleněnou výplň otáčivých vstupních dveří do Obchodního centra Breda & Weinstein, čímž způsobil celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši 20 tisíc korun. Případ prověřují a prošetřují opavští policisté z místního obvodního oddělení Policie ČR.

 

 

19letý muž fyzicky napadl v Opavě mladistvou dívku a odcizil jí mobilní telefon

Dne 24. května 2014 policisté z obvodního oddělení v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinů krádeže a porušování domovní svobody, kterých se měl dopustit 19letý muž z Opavska tím, že kolem půl deváté večerní téhož dne neoprávněně vstoupil na zahradu jednoho z rodinných domů na ulici Krnovské v Opavě, zde fyzicky úderem dlaně napadl přítomnou 16letou dívku z Opavy a poté z místa svého protiprávního jednání a chování odešel. Následně se však vrátil zpět na zahradu domu a z volně odložené nabíječky odcizil mobilní telefon v hodnotě 4.500 korun, který i přes žádosti poškozené nevrátil a odešel neznámo kam. Šetřením celé záležitosti bylo zjištěno, že se u výše jmenovaného mladého muže jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních 3 létech pravomocně odsouzen a potrestán, a to rozsudkem Okresního soudu v Opavě pro přečin krádež k podmíněnému trestu odnětí svobody v délce trvání 10 měsíců, se zkušební dobou do července roku 2015. Celou záležitost i nadále prověřují a prošetřují opavští policisté.


Zajištění silně podnapilého muže z Kravař na PZS Opava k vystřízlivění

Na základě telefonického oznámení na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 vyjela kravařská policejní hlídka v 19.30 hodin dne 24. května 2014 na ulici Alejní v Kravařích, kde před budovou Domova pro seniory mělo dojít k fyzické potyčce mezi dvěma mladíky a neznámým mužem, který měl mít na ruce tak zvaného boxera. Po příjezdu kravařských policistů na místo se zde nacházela skupinka čtyř mladíků a dvou dívek, kteří sdělili, že jim neznámý muž vstoupil do vestibulu přilehlé budovy. Zde se tedy nacházel 27letý muž z Kravař, který byl zjevně v silně podnapilém stavu a nadále se choval arogantně a agresivně i před přivolanými policisty. Orientační dechovou zkouškou mu byla naměřena hodnota bezmála 2,2 promile alkoholu v dechu a zakročující policisté rozhodli o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Případ je v této chvíli šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.

 

 

por. Bc. René Černohorský
komisař PIS Opava

 

vytisknout  e-mailem