Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 26. února 2015

Opava - Krádež motorové nafty z areálu společnosti v obci Čermná ve Slezsku a další... (5 případů) 

 

Dopravní nehodu v Malých Hošticích zavinil 18letý muž bez řidičského oprávnění

Dne 25. února 2015 kolem 19:45 hodin řídil 18letý muž z Vítkova osobní motorové vozidlo tovární značky Seat Cordoba po ulici Slezské v Opavě, městské části Malé Hoštice, přičemž při couvání narazil zadní části seatu do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Peugeot 206. Tímto nárazem byl peugeot posunut dopředu a narazil do dalšího automobilu tovární značky Škoda Octavia. Celková hmotná škoda na majetku tak byla vyčíslena na finanční částku ve výši 11 tisíc korun a ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo. Orientační dechová zkouška i test na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v těle vyzněla u výše uvedeného mladého muže negativně, lustracemi v dostupných evidencích však bylo zjištěno, že není držitelem řidičského průkazu s příslušným řidičským oprávněním. Vše je nadále v prošetřování ze strany policistů ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Opavě.


Vloupání do osobního automobilu na ulici Alejní v Kravařích

Dne 25. února 2015 v době mezi 08:15 a 08:45 hodin se doposud neznámý pachatel vloupal do osobního motorového vozidla tovární značky Audi Q7, které bylo zaparkováno na parkovišti před fotbalovým hřištěm na ulici Alejní v Kravařích. Z automobilu byla odcizena taška s peněženkou a s finanční částkou na hotovosti 20 tisíc korun, s platebními kartami, různými osobními doklady a s doklady k vozu. V tašce se dále nacházel diář, poznámkový bok, iPAD, dvoje dioptrické brýle, svazky klíčů, USB disky a různé dokumenty a smlouvy, čímž vznikla místnímu 54letému muži celková hmotná škoda na majetku ve výši 60 tisíc korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru prověřují policisté z obvodního oddělení v Kravařích pro přečin krádeže a přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.


Odcizení věcí z přízemního bytu v činžovním domě na ulici Tyršové v Opavě

V době kolem desáté hodiny dopolední dne 25. února letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Tyršové v Opavě přečin porušování domovní svobody a přečin krádeže tím, že ventilačním oknem vnikl na chodbu jednoho z činžovních domů na ulici Tyršové v Opavě, kdy následně neuzamčenými dveřmi vstoupil do bytu 25letého muže a odcizil mu externí harddisk, elektrický zesilovač ke kytaře a grafický tablet, vše v hodnotě 8 tisíc korun. Případ prověřují policisté z obvodního oddělení v Opavě a jakékoli kladné informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených věcí přijmou kdykoli, byť i anonymně, na opavském policejním telefonním čísle 974 737 651.


Vloupání do výrobní haly a do kanceláře soukromé společnosti v obci Větřkovice

Policisté z vítkovského obvodního oddělení zahájili dne 25. února 2015 úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže a přečinu poškození cizí věci, kterých se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že se v noční době z 24. na 25. února letošního roku vloupal do výrobních prostor soukromé společnosti v areálu Zemědělského družstva v obci Větřkovice. Následně pak z kanceláře firmy odcizil trezor s finanční částkou na hotovosti, dva notebooky značek Asus a Hewlett Packard včetně softwarů, nebankovní platební karty k odběru paliva a tři mobilní auto navigace značky Garmin. Poškozená soukromá společnost z Větřkovic vyčíslila celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši okolo 380 tisíc korun. Celou záležitost prověřují policisté z Vítkova v úzké spolupráci s opavskými kriminalisty, kteří žádají širokou veřejnost o pomoc při ustanovení osoby pachatele nebo pachatelů a rovněž přijmou jakékoli informace, které by vedly k nálezu odcizených věcí. Toto svědectví lze kdykoli, byť i anonymně, telefonicky sdělit na vítkovské policejní číslo 974 737 711.


Krádež motorové nafty z areálu společnosti v obci Čermná ve Slezsku

Od odpoledních hodin dne 24. února letošního roku do ranních hodin následujícího dne doposud neznámý pachatel spáchal v obci Čermná ve Slezsku přečin krádeže tím, že neoprávněně vstoupil do ne zcela oploceného areálu soukromé společnosti, přičemž ze zde zaparkované mobilní čerpací stanice na pohonné hmoty odčerpal a odcizil 100 litrů motorové nafty. Celková hmotná škoda na majetku tak byla vyčíslena na finanční částku ve výši více jak 3 tisíce korun a případ šetří policisté z obvodního oddělení ve Vítkově.

 

 

Opava 26. února 2015

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem