Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 27. března 2018

Opava - Případ pokousání psem na ulici Ovocné v Opavě a další... (9 případů) 

Krádeže jízdních kol v obci Mokré Lazce

Policisté z Obvodního oddělení v Kravařích zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody, kterých se dopustil dosud neznámý pachatel tím, že v noční době z 22. na 23. března tohoto roku odcizil z pozemku jednoho z rodinných domů na ulici Jubilejní v obci Mokré Lazce volně odstavené pánské horské jízdní kolo, čímž byla poškozené 47leté ženě způsobena škoda ve výši 7 tisíc korun. S takto odcizeným jízdním kolem neznámá osoba ve stejné noční době přijela v k nedalekému bytovému domu na ulici Kalamárské, zde jej odstavila a ponechala, přičemž se následně vloupala do společné chodby domu a z místní kolárny odcizila pánské horské jízdní kolo značky Head světle modré barvy v hodnotě 7 tisíc korun, ke škodě poškozeného 43letého muže. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru prověřují policisté z Kravař a jakékoli informace, které by vedly k nálezu odcizeného jízdního kola či ke zjištění osoby pachatele, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na kravařské policejní číslo 974 737 721.

Vloupání do prodejny v obci Budišovice

Z 23. na 24. března letošního roku se neznámá osoba vloupala na ulici Opavské v obci Budišovice do zdejší prodejny, odkud odcizila různé druhy a množství cigaret a tabákových výrobků ve výši nejméně 5 tisíc korun. Tento přečin krádeže nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele, k nálezu odcizených věcí a k řádnému objasnění celé záležitosti, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Odcizení motorové nafty z pracovních strojů v obci Pustá Polom

Od odpoledních hodin 23. března 2018 do dopoledních hodin následujícího dne doposud neznámý pachatel spáchal na ulicích Bartoškova a K Zátiší v obci Pustá Polom přečin krádeže a přečin poškození cizí věci tím, že se zde vloupal do palivových nádrží několika pracovních strojů a vozidel. Tak například po vypáčení zámku nádrže se snažil z pásového bagru odcizit motorovou naftu, což se mu nepovedlo. Obdobně neznámá osoba dopadla i po vloupání do nádrže dalšího pásového bagru a neúspěšně si počínala i při vloupání do palivové nádrže nákladního automobilu tovární značky Iveco. K odcizení motorové nafty došlo až po otevření kapoty zde odstaveného stavebního válce a palivo bylo také odčerpáno a odcizeno z nádrží dvou kolových bagrů, čímž vznikla celková škoda ve výši nejméně 2 tisíc korun. Poškozením zámků, palivových nádrží a dalšího zařízení vznikla poškozeným právnickým i fyzickým osobám celková hmotná škoda na majetku ve výši 15 tisíc korun. Tato trestná činnost majetkového charakteru je prověřována ze strany policistů z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného paliva, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Vloupání do novostavby rodinného domu v obci Píšť objasněno

Hlučínští policisté z místního Obvodního oddělení v těchto dnech prověřovali přečin porušování domovní svobody a přečin poškození cizí věci, ke kterým došlo začátkem měsíce března letošního roku v obci Píšť. Tehdy se neznámá osoba po rozbití skleněné výplně balkónových dveří vloupala do vnitřních prostor novostavby rodinného domu 23letého muže z Hlučína, odkud nic neodcizila, na zařízení však způsobila škodu ve výši nejméně 5 tisíc korun. Osobou pachatele byl nyní ustanoven 40letý muž z Ostravy, který se ke svému protiprávnímu jednání doznal, a ve zkráceném přípravném řízení mu bylo sděleno podezření ze shora uvedené trestné činnosti.

Rozbití výkladní skříně prodejny na ulici Olomoucké v Opavě

V podvečerních hodinách 25. března 2018 doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Olomoucké v Opavě, poblíž centra města, přečin poškození cizí věci tím, že rozbil dvojitou skleněnou výplň výlohy prodejny, čímž byla poškozenému majiteli z Opavy způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 20 tisíc korun. K vloupání do provozovny nedošlo, nic nebylo odcizeno a toto protiprávní jednání nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě. Jakékoli informace k osobě pachatele a k objasnění věci lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Případ krádeže zboží v opavském supermarketu zná pachatele

Dne 25. března 2018 policisté z opavského Obvodního oddělení ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže 24letému muži z Kravař, neboť tento byl kolem deváté hodiny večerní téhož dne přistižen při krádeži zboží v hodnotě 240 korun v supermarketu na ulici Těšínské v Opavě. Po odcizení paměťové karty prošel bez úhrady pokladní zónou, kde byl zadržen všímavým pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny a následně byl předán přivolané policejní hlídce. Lustracemi v dostupných evidencích bylo také zjištěno, že se u výše jmenovaného muže jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán rozsudkem Krajského soudu v Ostravě pro obdobnou trestnou činnost majetkového charakteru, a to nepodmíněným trestem odnětí svobody, který vykonal v květnu roku 2016.

Sprejerství, poškození dveří bytového domu a školního zařízení na ulici Těšínské v Opavě

Doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Těšínské v Opavě přečin poškození cizí věci tím, že v blíže neustanovené době ve dnech 24. či 25. března 2018 úmyslně popsal vstupní dřevěné dveře do jednoho z bytových domů a také poškodil dveře a skleněnou výplň dveří na budově místní střední školy. Na objekty napsal bílou barvou blíže neupřesněné nápisy, symboly a písmenka T a C. Poškozeným organizacím tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 3 tisíce korun. Tento případ prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Případ pokousání psem na ulici Ovocné v Opavě

Dne 26. března 2018 policisté z opavského Obvodního oddělení zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti, kterého se mohl dopustit 62letý místní muž tím, že si u vchodu do jednoho z činžovních domů na ulici Ovocné v Opavě řádně nezajistil svého psa, kterého tak neměl plně pod kontrolou a tento zaútočil na vycházejícího 81letého muže. Poškozeného tak německý teriér kousl do ruky a způsobil mu zranění těžšího charakteru, které si vyžádalo lékařské vyšetření a ošetření ve Slezské nemocnici v Opavě s následnou hospitalizací ve Fakultní nemocnici s Poliklinikou v Ostravě-Porubě. Celá záležitost je nadále v prověřování.

Žádost o ustanovení neznámého muže z fotografií

V těchto dnech policisté z Obvodního oddělení v Opavě v úzké spolupráci s opavskými kriminalisty prověřují majetkovou trestnou činnost se škodou ve výši téměř 2 a půl tisíce korun, která se stala v době kolem čtvrté hodiny ranní 19. března letošního roku v jednom z bytových domů na ulici Pekařské poblíž centra Statutárního města Opavy. Jak bylo doposud zjištěno, tak se v okolí tohoto přečinu porušování domovní svobody pohyboval muž zachycený na dvou přiložených fotografiích, který by snad mohl podat k objasnění celé záležitosti dost podstatných informací a poznatků. V případě, že někdo ze spoluobčanů zná tohoto neznámého muže, kterého lze ustanovit například i podle jízdního kola na fotkách, nechť prosím kontaktuje opavské policejní číslo 974 737 651 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158. Velmi vhodné by bylo, kdyby se také dotyčná osoba sama ozvala se svým svědectvím na nejbližší policejní služebně.

Opava 27. března 2018

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:  +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem