Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 27. července 2017

Opava - Pod koly nákladního vlaku v Děhylově zemřel 31letý muž z Frýdeckomístecka a další... (5 případů) 

Odcizení vystaveného zboží v opavském supermarketu

Na základě oznámení pracovníků jednoho ze supermarketů na ulici Hlučínské v Opavě, v městské části Kateřinky zahájili policisté z opavského oddělení úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, kterého se měl dopustit doposud neznámý pachatel tím, že patnáct minut před jedenáctou hodinou dopolední 21. července tohoto roku odcizil z prodejních prostor volně vystavené zboží, a to detektor kovu značky Bosch modré barvy a dva kusy aku baterií stejné značky, čímž vznikla poškozené právnické osobě celková hmotná škoda na majetku ve výši téměř 6 tisíc korun. Policisté kdykoli přijmou jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených věcí a tyto skutečnosti lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na policejní číslo 974 737 651 nebo na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Případ úmyslného poškození silážního vaku v Guntramovicích zná pachatele

V těchto dnech policisté z obvodního oddělení ve Vítkově ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu poškození cizí věci spáchaného ve formě spolupachatelství, kterého se dopustili čtyři muži ve věku 22 až 23 let z Ostravy a z Karviné tím, že úmyslně poškodili silážní vak. Ke skutku došlo v noční době z 21. na 22. července 2017, kdy všichni tři muži neoprávněně vstoupili do oploceného objektu zemědělské farmy v obci Budišov nad Budišovkou, část Guntramovice a následně kopali, skákali a údery pěstí bouchali do hermeticky uzavřeného silážního vaku s krmnou směsí, čímž tento nejméně na deseti místech prorazili či roztrhli a přístupem vzduchu tak umožnili hnilobný proces. Celková hmotná škoda na majetku byla poškozenou organizací vyčíslena na finanční částku ve výši více jak 7 tisíc korun a důvody počínání výše uvedených mužů jsou předmětem dalšího prověřování ze strany vítkovských policistů.

Případu sprejerství v Hlučíně se dopustili tři mladí muži

Dne 25. července 2017 komisařka oddělení obecné kriminalisty služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájila trestní stíhání 18letého muže z Hlučína jako obviněného ze spáchání přečinu poškození cizí věci, kterého se měl dopustit společně se dvěma 15tiletými mladíky z Hlučínska, kteří tak spáchali provinění z výše uvedené trestné činnosti. Jak bylo dosavadním prověřováním ze strany policistů z hlučínského obvodního oddělení zjištěno, tak všichni tři obvinění mladí muži, v době z 11. na 12. července letošního roku, společně na ulici Ostravské v Hlučíně popsali fixem schod vedoucí k hlavnímu vchodu do místního kulturního domu a stejným způsobem poškodili také dva sloupy před vstupem do této budovy, a to různými nápisy, čímž způsobili poškozené organizaci doposud blíže nevyčíslenou majetkovou škodu. Celá záležitost je nyní ve vyšetřování a jejich případné další protiprávní jednání se nadále prověřuje ze strany hlučínských policistů a opavských kriminalistů.

Nález munice pocházející z období 2. světové války v obci Hněvošice

Chvíli po třetí hodině odpolední 26. července 2017 na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 oznámil 28letý muž z Opavska, že při výkopových pracích na pozemku rodinného domu na ulici Za Humny v obci Hněvošice nalezl nějaký kovový předmět, který vypadá jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z obvodního oddělení v Kravařích, a to až do příjezdu policejního pyrotechnika z Expozitury ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k bezpečnému znehodnocení odvezl stabilizátor dělostřelecké miny.

Pod koly nákladního vlaku v Děhylově zemřel 31letý muž z Frýdeckomístecka

Kolem půl jedné v noci dne 26. července 2017 z dosud přesně nezjištěných důvodů a příčin seděl 31letý muž z Třince v kolejišti železniční trati na katastru obce Děhylov, přičemž nereagoval na opakované výstražné houkání přijíždějícího nákladního vlaku, jedoucího rychlostí bezmála 80 km/h a přestože 51letý strojvedoucí použil rychlobrzdu a snažil se vlakovou soupravu zastavit, nedokázal již zabránit bezprostřednímu střetu levé strany vlaku s tělem sedícího muže. Výše jmenovaný tak utrpěl zranění neslučitelné se životem, kterým na místě podlehl. Orientační dechová zkouška vyzněla u strojvedoucího negativně, u zemřelého muže byl nařízen odběr krve při následně provedené zdravotní pitvě. Doprava na železnici byla obnovena v půl čtvrté ráno téhož dne a celá záležitost je nadále v prověřování ze strany opavských kriminalistů, přičemž zavinění ze strany jiné osoby nebylo na místě zjištěno.

Opava 27. července 2017

por. Bc. René Černohorský

komisař

Tel.:      +420 974 737 209

Mobil:   +420 602 161 744

+420 773 999 049

E-mail:  rene.cernohorsky@pcr.cz

krpt.op.tisk@pcr.cz

vytisknout  e-mailem