Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 27. ledna 2017

Opava - Dopravní nehoda tří automobilů v obci Nové Sedlice a další... (3 případy) 

Dopravní nehoda tří automobilů v obci Nové Sedlice

Dne 26. ledna 2017 patnáct minut po osmnácté hodině řídil 41letý muž z Opavy své osobní motorové vozidlo tovární značky Renault Megané v obci Nové Sedlice ve směru jízdy od Štítiny, přičemž nedokázal včas a bezpečně zastavit za vozidlem tovární značky Peugeot, jehož 51letý řidič z Bruntálska zastavil před křižovatkou na základě červeného světla Stop na zde umístěném semaforu a narazil do něj. Vlivem střetu došlo k posunu vozu Peugeot vpřed na před ním stojící osobní automobil tovární značky Hyundai, který řídil 22letý muž z Kravař. I když viník dopravní nehody s poškozenými chvíli komunikoval, před příjezdem přivolaných policistů z místa odešel, načež byl policisty ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Opavě nalezen a odvezen zpět na místo události. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 60 tisíc korun. Orientační dechové zkoušky vyzněly u řidičů vozidel Peugeot a Hyundai negativně, tato zkouška však byla pozitivní u prvně jmenovaného muže. Následným odborným měřením u něj byly prokázány hodnoty okolo 2,1 promile alkoholu v dechu. K tomuto zjištění uvedl, že v době nehody nebyl pod vlivem alkoholu a že tento požil až bezprostředně po kolizní situaci. Na výzvu ze strany policistů se 41letý muž podrobil lékařskému vyšetření na protialkoholní záchytné stanici v Opavě, odběr biologického materiálu (krve a moči) však odmítl. Celá záležitost je nyní v prověřování pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Zboží z opavského hypermarketu se pokusil odcizit 38letý muž z Ostravy

V polovině měsíce ledna tohoto roku policisté z opavského obvodního oddělení zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže ve stádiu pokusu, kterého se měl dopustit tehdy neznámý pachatel tím, že si kolem jedenácté hodiny dopolední dne 13. ledna 2017 připravil ke vstupní automatické bráně v prodejních prostorách jednoho z hypermarketů na ulici Olomoucké v Opavě dvě plastové přepravky s prázdnými pivními lahvemi a dále si nachystal nákupní vozík s různým zbožím jako je alkohol, elektronika, drogerie, čistící prostředky a potraviny v hodnotě přesahující částku 5 tisíc korun a vše se pokusil odvézt z prodejny ven bez zaplacení. Jakmile pronesl výše uvedené pivní přepravky, byl zastaven pracovníkem bezpečnostní ochranné služby, odcizené zboží zanechal na místě a utekl neznámo kam. Na základě oznámení celou záležitost řešili opavští policisté, kteří v těchto dnech ustanovili osobou pachatele 38letého muže z Ostravy. Ten se ke svému protiprávnímu jednání majetkového charakteru doznal, lustracemi v dostupných evidencích bylo dále zjištěno, že se u něj jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán rozsudkem krajského soudu v Ostravě a byl mu uložen nepodmíněný trest odnětí svobody, ze kterého byl podmíněně propuštěn, přičemž mu byla stanovena zkušební doba do ledna roku 2019. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem bylo jmenovanému muži ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z přečinu krádeže a jeho případná další trestná činnost je i nadále v prověřování.

Vloupání do prodejny na ulici Dukelské v Hlučíně

V době kolem třetí hodiny ranní 27. ledna letošního roku se doposud neznámý pachatel vloupal do prodejny se smíšeným zbožím na ulici Dukelské v Hlučíně, odkud odcizil různé množství tabáku a cigaret v předběžné hodnotě 5 tisíc korun. Rozbitím skleněné výplně výlohy a poškozením stojanu na cigarety vznikla hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 5 tisíc korun. Tento případ majetkové trestné činnosti (přečin krádeže a přečin poškození cizí věci) nyní prověřují policisté z hlučínského obvodního oddělení a opavští kriminalisté, kteří žádají širokou veřejnost o jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených věcí. Toto lze kdykoli učinit, byť i anonymně, na policejní telefonické číslo 974 737 701 nebo na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Opava 27. ledna 2017

por. Bc. René Černohorský

komisař

Tel.:      +420 974 737 209

Mobil:   +420 602 161 744

+420 773 999 049

E-mail:  rene.cernohorsky@pcr.cz

krpt.op.tisk@pcr.cz

vytisknout  e-mailem