Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 27. srpna 2015

Opava - Poškození vaku s krmivem na poli v katastru obce Uhlířov a další... (4 případy) 

 

Poškození vaku s krmivem na poli v katastru obce Uhlířov

Opavští policisté v těchto dnech přijali oznámení o případu poškozeného vaku na krmivo, ke kterému mělo dojít v blíže neustanovené době mezi 21. a 24. srpnem letošního roku na katastru obce Uhlířov. Tento uzavřený krmný vak o délce 75 metrů, o šířce 3 metry a o výšce 2 metry se nachází na poli mezi obcemi Otice a Uhlířov a doposud neznámý pachatel jej z nezjištěných příčin úmyslně podélně rozřezal na čtyřech místech. Bylo v něm uskladněno vlhké krmivo pro dobytek a cukrové řízky, přičemž škoda na zařízení činí 12 tisíc korun a vlivem přístupu kyslíku ke krmivu došlo k počátku fermentace a k plesnivění, čímž bylo znehodnoceno 210 tun krmiva v celkové hodnotě 62 tisíc korun. Případ šetří policisté z obvodního oddělení v Opavě pro přečin poškození cizí věci.


Vloupání do rodinného domu v obci Oldřišov

Doposud neznámý pachatel po poledni dne 25. srpna letošního roku neoprávněně vstoupil na pozemek jednoho z rodinných domů v obci Oldřišov a po rozbití vstupních dveří vnikl do obytných prostor domu, odkud odcizil příruční pokladnu s finanční částkou na hotovosti ve výši 4 tisíce korun. Rozbitím dveří a zničením dalšího zařízení vznikla poškozeným manželům celková hmotná škoda na majetku ve výši 20 tisíc korun. Případ šetří policisté z obvodního oddělení v Kravařích pro přečin krádeže, přečin porušování domovní svobody a přečin poškození cizí věci. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizené pokladny s penězi lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na kravařské policejní číslo 974 737 721.


Odcizení rozvodných kabelů z rekonstruované budovy na Bezručovém náměstí v Opavě

V průběhu dnů 18. a 26. srpna 2015 došlo na ulici Bezručovo náměstí v Opavě k přečinu krádeže tím, že doposud neznámý pachatel odcizil z objektu Slezské univerzity různé zemnící a silové kabely žlutozelené barvy o různých délkách v celkové hodnotě téměř 78 tisíc korun. Budova poškozené organizace je v současné chvíli v rekonstrukci a přibližně 300 metrů kabelů bylo odcizeno po předchozím odřezání. Případ šetří policisté z obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly k řádnému objasnění věci, tedy k zjištění osoby či osob pachatelů, nebo kde se elektrické kabely nacházejí, lze kdykoli sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní telefonické číslo 974 737 651.


Vloupání do rekreačního domku v zahrádkářské osadě v obci Slavkov

Doposud neznámý pachatel spáchal přečin krádeže, přečin porušování domovní svobody a přečin poškození cizí věci tím, že se ze dne 25. na 26. srpna letošního roku vloupal do jednoho z rekreačních domů v zahrádkářské osadě K Srdečníku na katastru obce Slavkov. Ač z ubytovacího objektu odcizil pouze 4 láhvová piva v hodnotě 50 korun, tak svým protiprávním jednáním majetkového charakteru způsobil poškozenému 58letému muži z Opavy škodu na zařízení oken a dveří ve výši 5 200 korun. Případ šetří policisté z opavského obvodního oddělení.
 


Opava 27. srpna 2015

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem