Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 28. března 2018

Opava - Při jízdě trolejbusem přišla o peněženku a další... (2 případy) 

Vloupání do vozidla v Opavě i Hradci nad Moravicí

Dne 27.03.2018 policisté přijali hned dvě oznámení o vloupání do vozidla. V obou případech se měl pachatel dostat dovnitř rozbitím skleněné výplně dveří. K prvnímu skutku došlo v Opavě na ulici u Fortny přibližně v čase mezi půl jednou a jednou hodinou odpoledne. Druhý čin byl spáchán chvíli poté v čase kolem půl druhé a druhé hodiny v Hradci nad Moravicí na ulici Slezská na parkovišti u restaurace.

V Opavě se dosud neznámý pachatel vloupal do vozidla Škoda Octavia a odcizil takzvanou diplomatku s peněženkou, platební kartou a dalšími osobními věcmi. Celková způsobená škoda činí více jak 10 tisíc korun. Týž den byly zahájeny úkony trestního řízení ve věci krádeže, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Policisté v Hradci nad Moravicí po vloupání do vozidla Volkswagen Golf zadokumentovali nižší škodu jako opavští policisté a to necelé 4 tisíce korun. Z vozidla byla odcizena příruční kožená taška s osobními věcmi. V tomto případě byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže.

Žádáme případné svědky obou vloupání do vozidel, ať jakékoliv informace oznámí policistům v Opavě na přímé telefonní lince 974 737 651 nebo na služebně v Opavě, Vaškovo náměstí 10 a policistům v Hradci nad Moravicí na telefon 974 737 731 nebo také přímo na služebně na ulici Lidická 316 v Hradci nad Moravicí.

Při jízdě trolejbusem přišla o peněženku

Ke krádežím v dopravních prostředcích dochází celkem často. Snažíme se neustále upozorňovat cestující na zručné poberty, kteří se nebojí zneužít situace a připravit je o jejich osobní věci. Buďte všímavější a ostražitější, nenechte se okrást. Pokud cestujete hromadnými dopravními prostředky, mějte své osobní věci, jako například kabelku vždy na očích, tedy držte ji v ruce před svým tělem. Nezapomínejte ji také uzavřít zipem či jiným zapínáním. Na rameni je obsah tašky pachateli bohužel mnohdy lehce dostupný. 

Případ, který zadokumentovali opavští policisté se stal 27.03.2018 po 7. hodině ranní při jízdě trolejbusem v Opavě. Žena ve věku 51 let měla při jízdě v hromadném dopravním prostředku na rameni pověšenou kabelku. Během jízdy ji však měl dosud neznámý pachatel připravit o peněženku, která byla uložena uvnitř její tašky. Peněženka kromě osobních dokladů obsahovala i menší finanční hotovost a platební kartu. Poškozené měla být způsobena škoda okolo 300 korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

       nprap. Bc. Pavla Welnová

                vrchní inspektor

vytisknout  e-mailem