Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 28. července 2017

Opava - Pokus vloupání do osobního automobilu v Opavě objasněn a další... (3 případy) 

Pokus vloupání do osobního automobilu v Opavě objasněn

Dne 27. července 2017 policisté z opavského obvodního oddělení ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže ve stádiu pokusu 18letému místnímu muži, neboť tento byl přistižen při pokusu vloupání do osobního motorového vozidla tovární značky Fiat Scudo. K tomuto protiprávnímu jednání došlo kolem půl jedenácté dopolední 27. července letošního roku na ulici Rooseveltové v Opavě, přičemž 53letému majiteli vozu škoda na majetku nevznikla. Dalším prověřováním bylo zjištěno, že se u výše uvedeného mladého muže jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních třech létech pravomocně odsouzen a potrestán pro obdobnou trestnou činnost, a to rozsudkem Okresního soudu v Opavě, za což mu byl uložen trest obecně prospěšných pracích o výměře 200 hodin, které doposud nevykonal.

Vloupání do garáže v Budišově nad Budišovkou

Doposud neznámý pachatel spáchal v blíže neustanovené době mezi 24. a 27. červencem letošního roku na ulici Halaškovo náměstí v Budišově nad Budišovkou přečin krádeže tím, že se vloupal do jedné z místních garáží, odkud odcizil různé zahradní nářadí (lopatu, vidle, kosu na trávu, rýč, krumpáč, sekeru), dále pak různé oleje a provozní kapaliny do motorového vozidla v originálních obalech, laky ve spreji, startovací kabely, nářadí k automobilu, dětské sjezdové lyže žluté barvy včetně bot, přilby a brýlí a také originál asfaltový nátěr na střechy. Poškozenému 38letému muži tak vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 3 tisíce korun a tento případ šetří policisté z obvodního oddělení ve Vítkově. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na vítkovské policejní číslo 974 737 711.

Výzva dopravních policistů k svědectví

Policejní inspektor skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Opavě prap. Michal Liolios žádá případné svědky o důležité informace k dopravní nehodě ze dne 27. července 2017. Tyto podnětné skutečnosti, které jsou důležité pro řádné zadokumentování spisového materiálu, lze kdykoli telefonicky sdělit na opavské policejní číslo 974 737 581.

V sedm hodin pětačtyřicet minut ráno 27. července letošního roku jel 17letý mladík na svém jízdním kole po ulici Ratibořské v Opavě ve směru z centra města do Kateřinek, přičemž v křižovatce s ulicí Kolofíkovo nábřeží vyjíždělo blíže neustanovené osobní motorové vozidlo tmavě modré barvy, jehož řidička odbočovala vlevo k ulici Praskové. Přitom tak nedala přednost cyklistovi, který narazil do automobilu a upadl na vozovku. Ke zranění, které by si vyžádalo lékařské ošetření, nedošlo a hmotná škoda na jízdním kole byla vyčíslena na finanční částku ve výši jeden tisíc korun. Oba účastníci kolizní situace z místa dopravní nehody odejeli, v této chvíli je však nutná výpověď dosud neznámé řidičky případně i její spolucestující ženy. Jak bylo dosavadním prověřováním zjištěno, tak osádku automobilu tedy tvořily dvě ženy, kdy řidička byla ve věku cca 40-50 let a spolucestující na předním sedadle ve věku okolo 25 let. K vozu bylo zjištěno, že by se mohlo jednat o osobní motorové vozidlo tovární značky Renault tmavě modré barvy. V této souvislosti dopravní policista vyzývá i výše uvedené ženy, aby se samy přihlásily ke své výpovědi. 

Opava 28. července 2017

por. Bc. René Černohorský

komisař

Tel.:      +420 974 737 209

Mobil:   +420 602 161 744

+420 773 999 049

E-mail:  rene.cernohorsky@pcr.cz

krpt.op.tisk@pcr.cz

vytisknout  e-mailem