Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 28. dubna 2017

Opava - Případ krádeže peněženky na osobě seniorského věku ve Vítkově a další... (6 případů) 

Poškození pneumatik na osobním automobilu v Ludgeřovicích má na svědomí 51letý muž

 V těchto dnech policisté z obvodního oddělení v Hlučíně objasnili případ přečinu poškození cizí věci, který se již stal v noční době z 25. na 26. března letošního roku na parkovišti před restaurací na ulici Markvartovické v obci Ludgeřovice. Tehdy neznámý pachatel úmyslně propíchl obě zadní pneumatiky a utrhl zadní stěrač na zde zaparkovaném osobním motorovém vozidle tovární značky Škoda Fabia, čímž způsobil poškozené 45leté ženě z Ostravy celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši více jak 7 tisíc korun. Jako pachatel tohoto protiprávního jednání byl ustanoven 51letý muž z Ostravy a ve zkráceném přípravném řízení mu tak bylo sděleno podezření pro shora uvedenou trestnou činnost.

Pokus vloupání do restaurace v obci Hať

Dne 25. dubna 2017 policisté z obvodního oddělní v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže ve stádiu pokusu, kterého se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že se v noční době z 24. na 25. dubna tohoto roku vloupal do restaurace v areálu fotbalového hřiště v obci Hať, přičemž nebylo zjištěno, že by z vnitřních prostor cokoli odcizil. Poškozením zajišťující mříže a vypáčením dveří na objektu vznikla poškozené organizaci celková hmotná škoda na majetku ve výši 11 tisíc korun. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele a k objasnění tak případu, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Vloupání do dodávkového automobilu na ulici Celní v Hlučíně

Mezi půl třetí a třetí hodinou odpolední 25. dubna tohoto roku doposud neznámý pachatel spáchal poblíž místního penziónu na ulici Celní v Hlučíně přečin krádeže a přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku tím, že se vloupal do zde odstaveného dodávkového motorového vozidla tovární značky Ford Tranzit, přičemž z nákladového prostoru odcizil pánskou příruční tašku (ledvinku), fotoaparát značky Sony černé barvy s objektivem, šusťákovou bundu šedé barvy, peněženku s finanční hotovostí tisíc korun, různé osobní doklady, doklady k automobilu a platební kartu, vše v hodnotě více jak 18 tisíc korun. Rozbitím skleněné výplně zadních dveří vznikla hmotná škoda na majetku ve výši 4 tisíce korun, vše ke škodě poškozeného 58letého muže z Ostravy. Informace k objasnění této majetkové trestné činnosti nebo k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, n hlučínské policejní číslo 974 737 701 nebo na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Na protialkoholní záchytné stanici skončil silně podnapilý 32letý muž po krádeži zboží

Policejní hlídka z opavského obvodního oddělení byla chvíli po půl deváté večerní 25. dubna 2017 přivolána do supermarketu na ulici Dukelské v Opavě, kde pracovníci prodejny zadrželi muže, který odcizil volně vystavené zboží (sýr) v hodnotě 10 korun. Po příjezdu na místo zakročující policisté zjistili, že 32letý muž z Bruntálska (pachatel protiprávního jednání) je v silně podnapilém stavu a poněvadž u něj byla orientační dechovou zkouškou naměřena hodnota téměř 1,8 promile alkoholu v dechu, bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. V této chvíli je celá záležitost nadále v prošetřování a v prověřování zda se u výše uvedeného muže jedná o recidivu a tudíž o přečin krádeže nebo zda se dopustil přestupku proti majetku. Toto prokáže až výpis z rejstříku trestů zda byl či nebyl v posledních třech letech pravomocně odsouzen pro obdobnou trestnou činnost majetkového charakteru.

Odcizení volně odložené peněženky z kanceláře na ulici Provaznické v Opavě

Přibližně půl hodiny po poledni dne 26. dubna 2017 doposud neznámý pachatel spáchal v jednom z činžovních domů na ulici Provaznické v Opavě přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku tím, že využil chvilkové nepozornosti poškozené 59leté ženy z Opavy, vstoupil do neuzamčené kanceláře a zde odcizil volně odloženou dámskou peněženku, ve které se nacházela finanční hotovost 2 500 korun a platební karta. Případ nyní prověřují policisté z obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Případ krádeže peněženky na osobě seniorského věku ve Vítkově

Dne 26. dubna 2017 policisté z obvodního oddělení ve Vítkově na základě oznámení poškozeného 71letého místního muže zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže. Jak bylo dosavadním prověřováním zjištěno, tak chvíli před jedenáctou hodinou dopolední téhož dne, kdy šel oznamovatel po ulici Oderské ve Vítkově, tak u něj zastavilo nezjištěné motorové vozidlo a neznámý muž mu nabízel různé drobné zboží, které měl v igelitové tašce, a to za celkovou finanční hotovost 200 korun. Výše uvedený muž seniorského věku s prodejem souhlasil, a když ze své peněženky vytáhl všechny papírové bankovky v částce 1 500 korun, tak mu tyto finanční prostředky neznámá osoba vytrhla z ruky, nasedla zpět do osobního automobilu světlé barvy a odjela směrem na Odry. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, škoda činí 1 a půl tisíce korun a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na vítkovské policejní číslo 974 737 711 nebo na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Opava 28. dubna 2017

por. Bc. René Černohorský

komisař

Tel.:      +420 974 737 209

Mobil:   +420 602 161 744

+420 773 999 049

E-mail:  rene.cernohorsky@pcr.cz

krpt.op.tisk@pcr.cz

vytisknout  e-mailem