Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 29. ledna 2016

Opava - Dopravní nehody řidičů osobních automobilů na Opavsku a další... (6 případů) 

 

Dopravní nehody řidičů osobních automobilů na Opavsku

Dne 27. ledna 2016 chvíli po páté hodině ranní řídil 51letý muž z Opavska osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Fabia ve směru od obce Skřipov ke křižovatce se silnicí spojující Hradec nad Moravicí a Fulnek. Při jízdě z kopce však s největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost jízdy povětrnostním podmínkám a při dojíždění do dané křižovatky dostal na namrzlé vozovce smyk, předmětnou křižovatku projel v přímém směru a přední části automobilu narazil do svodidel. Při dopravní nehodě utrpěl řidič zranění těžšího charakteru s neupřesněnou dobou léčení a byl převezen sanitním vozidlem do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě. Orientační dechová zkouška u shora uvedeného muže provedena nebyla, byl u něj nařízen odběr krve při lékařském vyšetření a ošetření. Celková hmotná škoda na majetku byla předběžně vyčíslena na finanční částku ve výši 70 tisíc korun a vše je nadále v prověřování ze strany policistů skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Opavě.

Před osmou hodinou večerní následujícího dne řídil 65letý muž z Ostravy osobní motorové vozidlo tovární značky Fiat Punto ze směru od obce Kružberk na obec Nové Lublice, kdy na přímém úseku komunikace nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, dopravně technickému stavu pozemní komunikace (štěrk na silnici), dostal smyk a vyjel vpravo mimo vozovku, kde pravou přední části automobilu narazil do kmene vzrostlého stromu. Při dopravní nehodě utrpěl řidič zranění dolní končetiny těžšího charakteru s následnou hospitalizací v opavské Slezské nemocnici a s přibližnou dobou léčení šesti měsíců. Odborným měřením dechovými zkouškami bylo prokázáno, že v době řízení vozu byl v silně podnapilém stavu, kdy mu byly naměřeny pozitivní hodnoty okolo 2,3 promile alkoholu v dechu. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 80 tisíc korun a shora jmenovaný muž je již nyní důvodně podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Úmyslné poškození osobních automobilů na Opavsku

Policisté z hradeckého obvodního oddělení nyní prověřují přečin poškození cizí věci, kterého se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že v polední době dne 27. ledna letošního roku úmyslně poškodil osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Octavia. Ke skutku došlo na ulici Podolské v Hradci nad Moravicí a neznámá osoba poškrábala lak karosérie celého automobilu s celkovou hmotnou škodou na majetku ve výši 20 tisíc korun. Jakékoli informace, které by vedly k objasnění této záležitosti lze kdykoli sdělit na telefonické číslo policistů z obvodního oddělení v Hradci nad Moravicí 974 737 731 nebo na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Stejného protiprávního jednání se dopustila rovněž doposud neznámá osoba na ulici Nerudové v Opavě, která v noční době z 27. na 28. ledna 2016 úmyslně poškodila zde zaparkované osobní motorové vozidlo tovární značky Mitsubishi Colt. Rozbitím přední skleněné výplně okna vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 15 tisíc korun, do automobilu vniknuto nebylo a nebylo nic odcizeno. Tento případ nadále prověřují policisté z obvodního oddělení v Opavě.

 

Vloupání do komárovského autosalónu nyní prověřují opavští policisté

V brzkých ranních hodinách dne 27. ledna 2016 spáchal doposud neznámý pachatel na ulici Ostravské v Opavě, městské části Komárov přečin krádeže tím, že se vloupal do prodejny místního autosalónu, odkud odcizil notebook, autorádio a finanční částku na hotovosti ve výši 2 tisíce korun. Odcizením vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 10 a půl tisíce korun a škoda na zařízení činí 2 tisíce korun. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na policejní číslo opavského obvodního oddělení 974 737 651.

 

Případ krádeže finančních prostředků z autobusu ve Skřipově objasněn

Od konce měsíce října loňského roku policisté z obvodního oddělení v Hradci nad Moravicí prověřovali případ krádeže finančních prostředků z odstaveného autobusu poblíže místní základní školy v obci Skřipov. V pozdní večerní době dne 23. října 2015 tehdy neznámá osoba nezjištěným způsobem vnikla do odstaveného autobusu a odcizila z pokladničky drobné mince a peněženku s bankovkami, přičemž celková finanční částka na hotovosti byla ve výši 5 250 korun.

V těchto dnech byl jako pachatel majetkové trestné činnosti ustanoven hradeckými policisty 18letý muž z Ostravy, který se ke svému protiprávnímu jednání doznal a uvedl, že v ten den přijel autobusem do obce Skřipov, po zastavení se uschoval v zadní části vozu, počkal do odchodu řidiče, následně odcizil finanční prostředky, prostřední dveře autobusu si bez násilí otevřel zevnitř, odešel pryč a peníze použil pro svou vlastní potřebu. Ve zkráceném přípravném řízení mu dne 28. ledna 2016 policisté z obvodního oddělení v Hradci nad Moravicí sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže.

 

Případ výtržnictví na ulici Nerudové v Opavě prověřují opavští policisté

V době kolem půl jedné odpoledne dne 28. ledna letošního roku došlo za jedním z panelových domů na ulici Nerudové v Opavě k vzájemnému fyzickému napadení tří osob. Přítomný 18letý muž z Opavy utrpěl zranění lehčího charakteru, což si vyžádalo jeho lékařské vyšetření a ošetření v opavské Slezské nemocnici s následnou dobou léčení přibližně 14 dnů a vzhledem k tomu, že jevil silné známky požití alkoholických nápojů (orientační dechová zkouška u něj prokázala hodnotu téměř 1,9 promile alkoholu v dechu), zakročující policisté rozhodli o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Míra zavinění jednotlivých účastníků tohoto přečinu výtržnictví a přečinu ublížení na zdraví je předmětem dalšího prověřování ze strany policistů z obvodního oddělení v Opavě.

 

Vloupání do přízemního bytu v domě na náměstí Svaté Hedviky v Opavě

Doposud neznámý pachatel spáchal v odpoledních hodinách dne 28. ledna 2016 na ulici náměstí Svaté Hedviky v Opavě přečin krádeže a přečin porušování domovní svobody tím, že se vloupal do jednoho z přízemních bytů. Jak bylo dosavadním prověřováním zjištěno, tak neznámá osoba vylezla po hromosvodu na balkón jednoho z bytových domů a po rozbití balkónových dveří vnikla do bytu poškozené ženy, odkud odcizila finanční prostředky na hotovosti v české a zahraniční měně, šperky ze žlutého kovu (prstýnky, řetízky, přívěšky, náušnice) a také náramek a řetízek z bílého kovu, vše v celkové hodnotě bezmála 65 tisíc korun. Škoda na zařízení rozbitím dveří činí 4 a půl tisíce korun. Případ nyní prověřují policisté z obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na policejní číslo 974 737 651 nebo na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

 

Opava 29. ledna 2016

 

por. Bc. René Černohorský

komisař

skupina tisku a prevence Opava

Tel.: 974 737 209

Mobil: +420 602 161 744

           +420 773 999 049

 

 

 

vytisknout  e-mailem