Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 3. března 2017

Opava - Zatajení nálezu peněženky v prodejně v Háji ve Slezsku a další... (4 případy) 

Vloupání do přízemního bytu na ulici Holasické v Opavě-Kateřinkách

Doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Holasické v Opavě-Kateřinkách přečin porušování domovní svobody a přečin krádeže tím, že se v průběhu noční doby z 27. na 28. února letošního roku vloupal do přízemního bytu v jednom z panelových domů, odkud následně odcizil tři litry pálenky (slivovice) a finanční částku na hotovosti ve výši 200 korun. Poškozené 43leté místní ženě vznikla odcizením škoda ve výši 1 100 korun a škoda na zařízení bytu činí 4 tisíce korun. Tento případ majetkové trestné činnosti nyní prověřují policisté z obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Případ krádeže mobilu a financí z ludgeřovické školky objasněn

V nedávné době byla veřejnost informována o případu majetkové trestné činnosti, který se stal v průběhu dne 25. února tohoto roku na ulici Hlučínské v obci Ludgeřovice. Tehdy neznámý pachatel využil nepozornosti přítomných osob a v době opravy sklepních prostor budovy místní mateřské školy odcizil z neuzamčených místností volně odložený mobilní telefon a finanční hotovost téměř 16 tisíc korun. Poškozená organizace vyčíslila celkovou hmotnou škodu na majetku na částku ve výši 18 tisíc korun a celou záležitost prověřovali policisté z obvodního oddělení v Hlučíně. Tito nyní zjistili, že tohoto protiprávního jednání majetkového charakteru se dopustil 18letý mladý muž z Ostravy a ve zkráceném přípravném řízení mu tak bylo sděleno podezření z přečinu krádeže.

Zatajení nálezu peněženky v prodejně v Háji ve Slezsku

Hlučínští policisté v těchto dnech zahájili úkony trestního řízení v souvislosti s přečinem zatajení věci a s přečinem neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterých se mohla dopustit doposud neznámá osoba tím, že kolem páté hodiny odpolední 23. února 2017 v prostorách prodejny na ulici Antonína Vaška v obci Háj ve Slezsku nalezla na stolku s mlýnkem na kávu volně odloženou dámskou koženou peněženku černé barvy, kterou si ponechala. V této peněžence se nacházely různé osobní doklady, platební karta, finanční hotovost 13 000 korun, 200 euro a 200 amerických dolarů, čímž poškozené místní 48leté ženě byla způsobena celková hmotná škoda ve výši více jak 24 a půl tisíce korun. Jakékoli informace, které by vedly k nálezu peněženky s doklady a s financemi lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701 nebo na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Úmyslné poškození závory a sprejerství v objektu společnosti na ulici Pekařské v Opavě

Policisté z opavského obvodního oddělení v těchto dnech zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu poškození cizí věci, kterého se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že kolem osmé hodiny večerní 26. února letošního roku úmyslně poškodil kovovou závoru parkoviště soukromé společnosti na ulici Pekařské v Opavě-Kateřinkách. Jak bylo dosavadním prověřováním zjištěno, tak neznámá osoba musela se závorou lomcovat v horizontální i ve vertikální poloze, čímž došlo k poškození závory i mechanismu pohonu se škodou ve výši zcela zjevně převyšující finanční hotovost 5 tisíc korun.

Odpovědný zástupce poškozené opavské společnosti dále uvedl, že rovněž jim neznámý pachatel v průběhu měsíce února 2017 nastříkal sprejem bílé barvy na kameninový sokl budovy firmy nečitelný nápis, čímž způsobil celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši 1 tisíc korun.

Oba případy byly opavským policistům nahlášeny 2. března 2017 a v této chvíli jsou prověřovány. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby či osob pachatelů lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Opava 3. března 2017

por. Bc. René Černohorský

komisař

Tel.:      +420 974 737 209

Mobil:   +420 602 161 744

+420 773 999 049

E-mail:  rene.cernohorsky@pcr.cz

krpt.op.tisk@pcr.cz

vytisknout  e-mailem