Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 3. srpna 2017

Opava - Případ krádeže mobilního telefonu v Hlučíně objasněn a další... (7 případů) 

Krádeže pohonných hmot na Opavsku

Doposud neznámý pachatel spáchal v blíže neustanovené době mezi 27. červencem a 1. srpnem letošního roku na ulici Bolatické v Dolním Benešově přečin krádeže tím, že po odstranění visacího zámku palivové nádrže odcizil ze zde odstaveného pracovního stroje (bagru) celkem 280 litrů motorové nafty v hodnotě 8.120 korun, přičemž škoda na zařízení činí 80 korun. Poškozené soukromé společnosti tak vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 8.200 korun a případ prověřují policisté z hlučínského obvodního oddělení.

Vítkovští policisté naopak zjišťují osobu pachatele protiprávního jednání majetkového charakteru, která v době mezi 28. červencem a 1. srpnem tohoto roku odcizila z osobního motorového vozidla tovární značky Felicia combi 20 litrů benzínu Natural. Ke skutku došlo na ulici Opavské ve Vítkově a poškozenému majiteli automobilu vznikla celková hmotná škoda ve výši 1.100 korun. Tento přečin krádeže nyní prověřují policisté z vítkovského obvodního oddělení a jakékoli informace, které by vedly k objasnění prvního či druhého případu, jakož i k zjištění osob pachatelů či k nálezu odcizených pohonných hmot lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Případ krádeže mobilního telefonu v Hlučíně objasněn

Dne 1. srpna 2017 policisté z hlučínského obvodního oddělení ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže 26letému muži z Hlučína, neboť tento v polední době téhož dne v prostoru autobusového nádraží na ulici Opavské v Hlučíně vytrhl z ruky poškozenému místnímu 18letému muži mobilní telefon v hodnotě 3 a půl tisíce korun a s tímto odešel. Po oznámení celé záležitosti a po sdělení popisu osoby pachatele hlučínští policisté ihned provedli šetření celého případu, kdy po chvíli osobu protiprávního jednání majetkového charakteru zadrželi. Vše je i nadále v prověřování ze strany hlučínských policistů a opavských kriminalistů.

30letý muž z Opavska i přes vyslovený zákaz řídil motorové vozidlo

Dne 1. srpna 2017 policisté z hlučínského obvodního oddělení zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, ze kterého je podezřelý 30letý muž z Opavska, neboť tento kolem půl deváté večerní téhož dne řídil po ulici Petra Bezruče v Dolním Benešově osobní motorové vozidlo tovární značky Peugeot 206, ačkoli má rozhodnutím Okresního soudu v Ostravě uložen zákaz činnosti, spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až do června roku 2021. Tato skutečnost byla zjištěna při silniční kontrole ze strany hlučínské policejní hlídky, přičemž se na místě řidič choval arogantně, neuposlechl výzev zakročujících policistů a neustále se snažil odejít. Následně byl vyzván k vydání automobilu, jehož je vlastníkem, jako věci důležité pro trestní řízení a v nejbližší době bude podán návrh na propadnutí této věci.

Vloupání do dodávkového automobilu v obci Ludgeřovice

Doposud neznámý pachatel spáchal v noční době z 1. na 2. srpna letošního roku na ulici Hlučínské v obci Ludgeřovice přečin krádeže tím, že se vloupal do úložného prostoru zde zaparkovaného dodávkového motorového vozidla tovární značky Renault Trafic, ze kterého odcizil různé druhy pracovního nářadí (drážkovací frézu, dvě bourací kladiva, sadu nářadí, aku rozbrušovačku, aku vrtačku a aku bourací kladivo) v celkové hodnotě 50 tisíc korun, přičemž škoda na rozbité výplni okna dveří vozu činí 4 tisíce korun. Poškozené místní soukromé firmě tak vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 54 tisíc korun a případ nyní prověřují policisté z obvodního oddělení v Hlučíně. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Výzva dopravních policistů k objasnění kolizní situace na ulici Masarykové v Opavě

Policejní inspektor prap. Karel Merta v současné chvíli prověřuje případ dopravní nehody, ke které došlo chvíli po jedné hodině odpolední 28. července 2017 na ulici Masarykova třída v Opavě. Podle doposud zjištěných skutečností dosud neznámý řidič osobního motorového vozidla tovární značky Peugeot červené barvy prováděl couvání na místním vyznačeném parkovacím místě, přičemž narazil do dopravní značky „zákaz odbočení vlevo“. Vlivem střetu došlo k ulomení kotvící patky a značka se zřítila na zem. Nezjištěný řidič následně odejel ve směru k ulici Sněmovní a poté neznámo kam. Pro řádné zadokumentování celé záležitosti je nutné, aby se výše uvedený řidič sám přihlásil na nejbližší policejní služebnu, případně aby se k popsané kolizní situaci vyjádřili další svědci, a to na telefonní číslo skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Opavě čísla 974 737 581.

Sprejerství, poškození objektu vodáren na katastru obce Velké Hoštice

Doposud neznámý pachatel spáchal v blíže neustanovené době mezi 30. červencem a 2. srpnem letošního roku na katastru obce Velké Hoštice přečin poškození cizí věci tím, že přes oplocení vstoupil do objektu ostravských vodovodů a kanalizací, kde úmyslně poškodil fasádu budovy, budovu studny a dva betonové sloupky, a to různými obrazci a nápisy za pomocí sprejů černé, zelené, žluté, stříbrné, oranžové a hnědé barvy. Poškozená organizace způsobenou škodu dosud nevyčíslila, případ však intenzivně prověřují policisté z obvodního oddělení v Kravařích. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby či osob pachatelů lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na kravařské policejní číslo 974 737 721 nebo na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Odcizení kabelky z šatny zaměstnanců v budišovském výrobním podniku

V průběhu dne 2. srpna 2017 dosud neznámá osoba spáchala v šatně zaměstnanců výrobního podniku na ulici Československé armády v Budišově nad Budišovkou přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku tím, že z řádně nezajištěné skříňky odcizila kabelku, ve které se nacházela peněženka, finanční hotovost 1.200 korun, různé osobní doklady, platební karty a deštník, čímž poškozené místní 50leté ženě vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 2.300 korun. Tento případ majetkové trestné činnosti nyní prověřují policisté z obvodního oddělení ve Vítkově a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na vítkovské policejní číslo 974 737 711.

Opava 3. srpna 2017

por. Bc. René Černohorský

komisař

Tel.:      +420 974 737 209

Mobil:   +420 602 161 744

+420 773 999 049

E-mail:  rene.cernohorsky@pcr.cz

krpt.op.tisk@pcr.cz

Intranet:rene.cernohorsky@pcr.cz

www.policie.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE

kancelář ředitele krajského ředitelství

oddělení tisku a prevence

Hrnčířská 22

746 25 Opava

vytisknout  e-mailem