Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 30. července 2015

Opava - Na vítkovské ubytovně došlo v poslední době ke dvěma případům fyzického napadení a další... (2 případy) 

 

Vítkovští policisté pátrají po odcizeném motocyklu

V noční době z 27. na 28. července letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal v obci Radkov, část Dubová přečin neoprávněné užívání cizí věci a přečin porušování domovní svobody tím, že neoprávněně vstoupil na oplocený pozemek jedné z rekreačních chat a zde odcizil volně odstavený malý motocykl tovární značky Jawa M 210 žluté barvy, roku výroby 1987, čímž vznikla poškozenému 74letému muži z Ostravy celková hmotná škoda na majetku ve výši 3 tisíce korun. Případ nyní prověřují policisté z obvodního oddělení ve Vítkově a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu jednostopého motorového vozidla lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na policejní číslo 974 737 711.


Na vítkovské ubytovně došlo v poslední době ke dvěma případům fyzického napadení

Policisté z vítkovského obvodního oddělení byli v poslední době ve dvou případech přivoláni do místní ubytovny na ulici Opavské, a to k prošetření a k prověření oznámení o slovních a fyzických útocích mezi zde přebývajícími osobami.
Po zjištění všech nezbytných údajů a okolností tak policisté dne 28. července letošního roku ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu ublížení na zdraví a z přečinu výtržnictví 48letému muži, neboť tento v odpoledních hodinách dne 23. července na dvorku ubytovny, tedy na místě veřejnosti přístupném a za přítomnosti několika osob, po předchozí slovní rozepři fyzicky napadl poškozeného 59letého muže. Tohoto několikráte udeřil pěstí do obličeje, srazil jej na zem a způsobil mu zranění, jež si vyžádala okamžité lékařské ošetření a následně i léčení v trvání čtyř týdnů.
K dalšímu obdobnému případu, tedy k přečinu ublížení na zdraví, došlo o den později ve společné kuchyňce ubytovny, kdy v pozdních večerních hodinách 34letý muž po předchozí slovní rozepři fyzicky napadl 48letého muže. Poškozenému svým protiprávním jednáním způsobil zranění, která si vyžádala lékařské vyšetření, ošetření a čtyřdenní hospitalizaci ve Slezské nemocnice v Opavě, přičemž jeho následně léčení bude trvat až tři týdny.
Oba případy jsou i nadále prověřovány, kdy se zjišťují další indicie k těmto záležitostem mající znaky trestné činnosti.


Podnapilý 46letý muž z Opavska řídil v obci Kobeřice osobní motorové vozidlo

V době kolem druhé hodiny odpolední dne 29. července 2015 policejní hlídka z obvodního oddělení v Kravařích stavěla a kontrolovala na ulici Osmilány v obci Kobeřice řidiče osobního motorového vozidla tovární značky Renault Clio, a to 46letého muže z Opavska. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu a kontrole technické způsobilosti vozu se výše jmenovaný řidič na výzvu policistů podrobil i dechovým zkouškám. Tyto prokázaly, že před jízdou požil alkoholické nápoje, neboť mu byly naměřeny pozitivní hodnoty přes 0,5 promile alkoholu v dechu. Muž s výsledky odborného měření souhlasil, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádal, na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.

 

 

Opava 30. července 2015

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem