Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 30. října 2018

Opava - Opavští policisté prověřují fyzické napadení před kateřinskou restaurací a další... (7 případů) 

Sprejerství, úmyslné poškození fasády domu a automobilu ve Vítkově

Doposud neznámý pachatel spáchal v blíže neustanovené době od odpoledních hodin 25. října 2018 do dopoledních hodin následujícího dne na ulici Boženy Němcové ve Vítkově přečin porušování domovní svobody a přečin poškození cizí věci tím, že nejprve neoprávněně vstoupil na pozemek jednoho z rodinných domů. Poté úmyslně stříbrným sprejem pokreslil dva roky starou hrubozrnnou škrábanou fasádu domu a barvou zastříkal přední světlo na zde zaparkovaném osobním motorovém vozidle tovární značky Škoda Felicia. Poškozenému místnímu 46letému muži tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 41 tisíc korun. Tento případ nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení ve Vítkově a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k důvodu jeho protiprávního jednání, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na vítkovské policejní číslo 974 737 711.

Dopravní nehoda podnapilého řidiče osobního automobilu v Kobeřicích

Patnáct minut po půlnoci 28. října letošního roku 61letý muž z Opavska řídil po ulici Slezské v obci Kobeřice osobní motorové vozidlo tovární značky Renault Laguna, a to ve směru na obec Rohov, přičemž vlivem své silné podnapilosti najel vpravo mimo komunikaci na chodník, dále vjel na vyvýšený ostrůvek a po strhnutí řízení přejel přes levý chodník, až narazil do oplocení přilehlého rodinného domu. Následně z místa dopravní nehody ujel a svůj automobil odstavil do nedaleké ulice. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 51 tisíc korun. Na místo kolizní situace byla přivolána policejní hlídka z místně příslušného kravařského Obvodního oddělení a policisté Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě. Bezprostředně poté byl zajištěn i řidič výše uvedeného automobilu, který se ke své jízdě a k dopravní nehodě plně doznal a odborným měřením dechovými zkouškami u něj byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami okolo 1,9 promile alkoholu v dechu. Na místě mu policisté zadrželi řidičský průkaz, zakázali mu řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a celá záležitost je tak nadále prověřována pro důvodné podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Další dopravní nehoda silně podnapilého řidiče osobního automobilu na Opavsku

Chvíli před devatenáctou hodinou 28. října 2018 řídil 48letý muž z Opavska osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Octavia v obci Služovice, a to ve směru od obce Oldřišov, přičemž při odbočování vpravo přejel vlivem své silné podnapilosti do levé části silnice, kde narazil do protijedoucího osobního motorového vozidla tovární značky Renault Megané, jenž řídila 38letá žena z Opavy. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 30 tisíc korun. Po výše popsané kolizní situaci chtěl řidič škodovky z místa dopravní nehody odejet, přičemž ještě třikrát narazil přední části svého vozu do havarovaného renaultu a v úplném odjezdu mu zabránil svým pohotovým jednáním přítomný svědek, který do příjezdu přivolaných policistů zajistil klíče od zapalování k automobilu značky Škoda. Orientační dechová zkouška vyzněla u shora uvedené ženy negativně, pozitivní však byly dechové zkoušky u muže, který dopravní nehodu zavinil. Odborné měření u něj prokázalo hodnoty okolo 3,2 promile alkoholu v dechu. Tento řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a doznal se k požití alkoholických nápojů před jízdou. Následně se na výzvu podrobil i lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu na Protialkoholní záchytné stanici v Opavě, na místě mu byl zadržen řidičský průkaz do dalšího rozhodnutí a již nyní je důvodně podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Opavští policisté prověřují fyzické napadení před kateřinskou restaurací

Policisté z opavského Obvodního oddělení v těchto dnech zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a přečinu výtržnictví, kterých se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že chvíli po druhé hodině ranní 28. října tohoto roku na terase před restaurací na ulici Holasické v Opavě-Kateřinkách bezdůvodně fyzicky napadl 52letého muže z Hradci nad Moravicí. Jak bylo dosavadním prověřováním zjištěno, tak neznámá osoba udeřila poškozeného sklenicí od piva do vlasové části hlavy a způsobila mu tak zranění lehčího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření ve Slezské nemocnici Opava, s dobou léčení do 10 dnů. Jakékoli pozitivní informace k řádnému objasnění celé záležitosti lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Vloupání do hudební zkušebny na ulici Hradecké v Opavě

V blíže nezjištěné době od patnácti hodin 26. října do patnácti hodin 28. října 2018 doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Hradecké v Opavě přečin krádeže tím, že po vytlačení přízemního okna vnikl do správní budovy jednoho ze zdejších areálů a následně se tak vloupal do místní hudební zkušebny, ze které odcizil elektrické klávesy značky Yamaha, elektrickou baskytaru značky Fender a elektrickou kytaru značky ESP, čímž byla poškozeným mužům ve věku 44, 46 a 54 let z Opavy způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši téměř 25 tisíc korun. Tento případ majetkové trestné činnosti nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených hudebních nástrojů, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Vloupání do osobního automobilu v obci Šilheřovice

V průběhu dne 29. října letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na parkovišti ulice Dolní v obci Šilheřovice přečin krádeže a přečin poškození cizí věci tím, že se po rozbití skleněné výplně okna dveří se škodou ve výši 6 tisíc korun vloupal do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Ford Custom, odkud odcizil mobilní telefon značky Samsung Galaxy J5, externí obrazovku (tablet) značky Huawei, elektronickou řídící a snímací jednotku k obrazovce, vše v celkové hodnotě bezmála 27 tisíc korun. Poškozenému 48letému muži a jeho soukromé firmě z Karvinska tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši téměř 33 tisíc korun. Tento případ protiprávního jednání majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Hlučíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí a elektroniky, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Vloupání do místnosti kotelny v činžovním domě na ulici Kasárenské v Opavě

Doposud neznámý pachatel spáchal v jednom z činžovních domů na ulici Kasárenské v Opavě přečin krádeže tím, že se vloupal do místnosti kotelny a odcizil zde různé věci. Ke skutku došlo v přesně neustanovené době od poledních hodin 27. října do dopoledních hodin 29. října tohoto roku a odcizením malovacího náčiní a nářadí, malířských barev, přenosného reproduktoru, průmyslového vysavače s příslušenstvím a aku vrtačky s příslušenstvím v originálním kufru s náhradní baterii a nabíječkou vznikla poškozenému 30letému muži z Opavy a soukromé společnosti z Otic celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 15 tisíc korun. Tento případ nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Opava 30. října 2018

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:  +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem