Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 31. října 2014

Opava - Muž a žena z Ostravy zcizovali zboží v prodejně opavského obchodního centra a další...(7 případů) 

 

40letá žena v bytě domu na ulici Zámecký okruh v Opavě zaútočila nožem na 50letého muže

Dne 28. října 2014 policisté z opavského obvodního oddělení zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, neboť v pozdních večerních hodinách téhož dne v bytě v jednom z bytových domů na ulici Zámecký okruh v Opavě 40letá žena z Opavy, po předchozí slovní rozepři, vytáhla ze zásuvky kuchyňské linky kuchyňský nůž a tímto bodla poškozeného 50letého muže z Opavy do lýtka. Svým jednáním mu tak způsobila lehké zranění, které se vyžádalo jeho jednorázové lékařské vyšetření a ošetření na chirurgii Slezské nemocnice v Opavě s dobou léčení přibližně 3 dnů. Vzhledem k tomu, že výše jmenovaná žena byla v silně podnapilém stavu (orientační dechovou zkouškou jí byla naměřena hodnota přes 2 promile alkoholu v dechu), zakročující policisté rozhodli o jejím zajištění a umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování.


23letá žena z Opavy úmyslně rozbila výlohu prodejny na Ratibořské v Opavě-Kateřinkách

Dne 29. října 2014 po půl druhé hodině ranní 23letá žena z Opavy spáchala na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách přečin poškození cizí věci tím, že úmyslně poškodila skleněnou výplň výlohy prodejny, kdy do ní kopla a způsobila tak celkovou hmotnou škodu na majetku zcela zjevně převyšující finanční částku ve výši 5 tisíc korun. Do prodejních prostor objektu nevnikla, nic neodcizila a její trestná činnost je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.


Vloupání do prodejny na ulici Opavské v obci Velké Heraltice

V noční době ze dne 28. na 29. října 2014 se neznámý pachatel vloupal do prostoru skladu místní prodejny na ulici Opavské v obci Velké Heraltice, odkud odcizil doposud neupřesněné množství cigaret a alkoholu různých značek, se škodou v předběžné výši kolem 31 tisíc korun, přičemž škoda na zařízení činí 100 korun. Případ je šetřen policisty z obvodního oddělení ve Velkých Heralticích pro přečin krádeže a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí lze kdykoli, byť i anonymně, telefonicky sdělit na policejní číslo 974 737 751.


Odcizení nafty z nákladního automobilu v obci Čermná ve Slezsku

Vítkovští policisté z obvodního oddělení přijali v těchto dnech oznámení a prošetřují tak případ přečinu krádeže, kterého se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že v blíže neustanovené době ode dne 27. do dne 29. října letošního roku vstoupil do areálu uhelných skladů v obci Čermná ve Slezsku, kdy po vypáčení víčka se škodou ve výši 1.500 korun odcizil z palivové nádrže zde zaparkovaného nákladního motorového vozidla tovární značky Man celkem 300 litrů motorové nafty v hodnotě 11 tisíc korun, vše ke škodě soukromé společnosti.


Muž a žena z Ostravy zcizovali zboží v prodejně opavského obchodního centra

Dne 29. října letošního roku policisté z obvodního oddělení v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže ve formě spolupachatelství 33letému muži z Ostravy a 32leté ženě rovněž z Ostravy, neboť tito společně před osmou hodinou večerní téhož dne v jedné z prodejen obchodního centra na ulici U Fortny v Opavě odcizili různé druhy volně vystaveného oblečení v celkové hodnotě bezmála 3 tisíce korun. Ke krádeži došlo tak, že shora uvedený muž si po odstranění ochranných čipů oblékl 2 odcizené bundy na sebe a další dal do speciálně upravené tašky, kterou pak podal jmenované ženě a bez úhrady tohoto zboží prošli přes pokladní zónu, kde byli zadrženi pracovníkem bezpečnostní služby. Následně byli předáni přivolaným opavským policistům Policie České republiky, přičemž lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že se u obou pachatelů výše zmíněné trestné činnosti jedná o recidivu, poněvadž byli v posledních 3 létech potrestáni rozsudky Okresního soudu v Ostravě pro přečiny krádeže. Muž byl odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody s délkou trvání 15 měsíců, který vykonal v červenci roku 2013 a žena byla v únoru letošního roku podmíněně odsouzena k trestu odnětí svobody s výměrou 18 měsíců a se zkušební dobou do prosince roku 2015. Jejich případné další protiprávní jednání a chování majetkového charakteru je i nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských policistů a kriminalistů v úzké spolupráci s jejich ostravskými kolegy.


Odcizení osobního automobilu v Hradci nad Moravicí, části Kajlovec

V dopoledních hodinách dne 30. října 2014 dosud neznámá osoba spáchala v Hradci nad Moravicí, části Kajlovec přečin neoprávněné užívání cizí věci tím, že se zmocnila osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Felicia LXi červené barvy, registrační značky 2T0 1923, roku výroby 1996 v hodnotě 3 tisíce korun. Tento automobil byl v době krádeže zaparkován na lesní cestě za areálem hradeckého zámku a případ šetří policisté z obvodního oddělení v Hradci nad Moravicí. Jakékoli informace k odcizenému vozidlu případně k osobě pachatele lze kdykoli, byť i anonymně, sdělit na policejní telefonní číslo 974 737 731.


Opavští policisté objasnili krádež peněženky v trafice z konce srpna letošního roku

V ranních hodinách na konci měsíce srpna letošního roku tehdy neznámý pachatel využil chvilkové nepozornosti poškozeného místního 75letého muže a v prodejně trafiky na ulici Zeyerové v Opavě-Kateřinkách mu odcizil volně odloženou peněženku s různými osobními doklady a s platební kartou. Za použití takto získané platební karty následně provedl několik platebních transakcí v opavských prodejnách za nákupy zboží, přičemž způsobil celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši více jak 1.400 korun.
Provedeným šetřením ze strany opavských policistů z obvodního oddělení byl jako pachatel shora uvedené trestné činnosti majetkového charakteru v těchto dnech ustanoven 23letý muž z Opavy, který se ke svému protiprávnímu jednání a chování doznal a ve zkráceném přípravném řízení mu bylo sděleno podezření z přečinu krádeže a z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

 

 

Opava 31. října 2014

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem