Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 5. ledna 2016

Opava - Podnapilý 33letý muž odcizil osobní automobil a havaroval u koryta řeky Opavy 

 

Podnapilý 33letý muž odcizil osobní automobil a havaroval u koryta řeky Opavy

Policisté ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu opavského územního odboru Policie České republiky byli v půl páté odpolední dne 4. ledna 2016 přivoláni na ulici Kolofíkovo nábřeží v Opavě-Kateřinkách, kde podle telefonického oznámení došlo k dopravní nehodě osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Octavia.

Po příjezdu na uvedené místo policejní hlídka zjistila, že se automobil nachází téměř v korytu řeky Opavy. Přítomný 33letý řidič z Opavy uvedl, že při jízdě po ulici Kolofíkovo nábřeží ve směru k ulici Ratibořské dostal na zasněžené vozovce smyk, přejel do protisměru na chodník a zde narazil boční části vozu do vzrostlého stromu. Následně byl automobil odražen, sjel ze srázu k řece a svou přední části vjel do koryta, kde zůstal stát předními koly na zamrzlé hladině. Ke zranění muže ani jiných náhodných a přítomných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 120 tisíc korun.

Vzhledem k tomu, že shora uvedený muž jevil známky požití alkoholických nápojů, policisté u něj provedli odborné měření dechovými zkouškami s pozitivními výsledky a s naměřenými hodnotami okolo 1,7 promile alkoholu v dechu. Řidič se k řízení škodovky i k předchozímu požití alkoholických nápojů doznal, na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.

Při prošetřování a prověřování celé záležitosti bylo následně prokázáno, že osobní automobil značky Škoda Octavia pochází z trestné činnosti, poněvadž byl chvíli předtím odcizen na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách.

Na místo se tak dostavili i policisté z opavského obvodního oddělení a opavští kriminalisté, kterým se výše jmenovaný 33letý muž doznal, že před jízdou vůz sám odcizil. Vzhledem k tomu, že je zde důvodné podezření ze spáchání přečinu neoprávněného užívání cizí věci a ze spáchání přečinu poškození cizí věci, byly zahájeny úkony trestního řízení a vše je nadále v prověřování.

 

 

Opava 5. ledna 2016

 

por. Bc. René Černohorský

komisař

skupina tisku a prevence Opava

Tel.: 974 737 209

Mobil: +420 602 161 744

           +420 773 999 049

 

 

 

vytisknout  e-mailem