Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 5. srpna 2015

Opava - Dopravní nehoda dvou podnapilých cyklistů na ulici 17. listopadu v Opavě-Kylešovicích a další... (3 případy) 

 

Dopravní nehoda dvou podnapilých cyklistů na ulici 17. listopadu v Opavě-Kylešovicích

Dne 4. srpna letošního roku byli policisté ze skupiny dopravních nehod opavského dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky přivoláni na ulici 17. listopadu v Opavě-Kylešovicích, kde mělo dojít k dopravní nehodě dvou cyklistů a na místě zasahuje osádka sanitního vozidla rychlé záchranné služby. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že dva muži ve věku 30 a 35 let z Opavy jeli vedle sebe na svých jízdních kolech, přičemž mezi nimi došlo ke kontaktu, ke střetu jízdních kol a k pádu obou cyklistů na vozovku. Oba muži byli poté lékařsky vyšetřeni a ošetření ve Slezské nemocnici v Opavě pro svá zranění lehčího charakteru. Následně byly provedeny dechové zkoušky, které prokázaly přítomnost alkoholických nápojů v jejich těle, kdy tímto odborným měřením byly oběma naměřeny hodnoty okolo 2 promile alkoholu v dechu. Muži se k předchozímu požití alkoholických nápojů před jízdou doznali a celá záležitost je nadále v prověřování ze strany opavských policistů. Rovněž bylo zjištěno, že jízdní kolo mladšího z nich nebylo vybaveno v souladu s platnou legislativou, a to odrazkami (vpředu bílou, ve špicích odrazky žluté či oranžové barvy a vzadu červenou) a svítilnami (vpředu bílým světlem a vzadu červeným světlem). Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 3 tisíce korun.


Kravařští policisté byli přivoláni k požáru kontejnerů v obci Chuchelná

Chvíli před půlnocí dne 4. srpna 2015 pracovníci Integrovaného bezpečnostního centra v Ostravě vyslali policejní hlídku z obvodního oddělení v Kravařích k místní restauraci v areálu fotbalového hřiště na ulici K. M. Lichnovského v obci Chuchelná, kde mělo dojít k požáru. Po příjezdu na místo policisté zjistili, že se zde již nacházejí hlučínští hasiči, kteří lokalizují zahoření dvou kontejnerů na odpad. Celou záležitost si na místě převzal k vlastnímu došetření a opatření vyšetřovatel hasičů HZS Opava, ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 10 tisíc korun.


Výzva k dopravní nehodě ze dne 24. srpna 2015 v obci Skřipov, část Hrabství

Policisté ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Opavě nyní šetří případ dopravní nehody, ke které došlo v odpoledních hodinách dne 24. července letošního roku v obci Skřipov, část Hrabství. V této souvislosti žádají veřejnost o informace a svědectví, která jsou potřebná k řádnému zadokumentování celé záležitosti.
Uvedeného dne kolem patnácté hodiny přijel 45letý muž svým osobním automobilem značky Alfa Romeo před jedním z rodinných domů, kde jej odstavil a s největší pravděpodobností jej řádně nezabezpečil proti samovolnému rozjetí. Po odchodu do přilehlé garáže se automobil rozjel z mírného svahu dopředu a narazil do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky VW Passat a do dalšího vozu tovární značky Škoda Felicia. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 6 tisíc korun. Při prvotních úkonech byla u 45letého muže provedena ze strany policistů i dechová zkouška, přičemž toto odborné měření prokázalo pozitivní hodnoty v jeho dechu s výsledky okolo 0,4 promile alkoholu. Muž však policistům uvedl, že alkoholické nápoje požil až po jízdě a tato skutečnost je nyní předmětem prověřování a prošetřování. Jakékoli informace, které by vedly k objasnění této věci lze telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo prap. Aleše Solnického, a to 974 737 572 nebo 974 737 581.

 

 

Opava 5. srpna 2015

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem