Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 6. února 2015

Opava - Odcizení alkoholických nápojů z baru opavského kulturního domu a další... (3 případy) 

 

Odcizený osobní automobil z ulice Na Rybníčku v Opavě byl nalezen ve Studénce

Opavští policisté a kriminalisté i nadále prověřují případ přečinu neoprávněné užívání cizí věci, ke kterému došlo v odpoledních hodinách dne 2. února 2015 na ulici Na Rybníčku v Opavě. Doposud neznámý pachatel se totiž v době mezi půl jednou a půl třetí neoprávněně zmocnil zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Nissan Pathfinder barvy šedé metalízy v celkové hodnotě 400 tisíc korun. Tento automobil byl dne 5. února letošního roku nalezen na ulici Malá Strana ve Studénce, okres Nový Jičín. Jak se zjistilo, tak automobil je poškozen havárií a okolnosti krádeže i dopravní nehody jsou v prověřování ze strany opavských a novojičínských policistů a kriminalistů. Jakékoli informace, které by vedly k objasnění celé záležitosti, ke zjištění osoby pachatele a k uvedení dalších okolností lze kdykoli, byť i anonymně, telefonicky sdělit na opavské policejní číslo 974 737 651.


Vloupání do benzínové čerpací stanice v obci Březová

V brzkých ranních hodinách dne 5. února 2015 doposud neznámý pachatel spáchal v obci Březová přečin krádeže a přečin poškození cizí věci tím, že se vloupal do prodejny místní benzínové čerpací stanice, odkud odcizil různé druhy a množství cigaret v hodnotě okolo 12 tisíc korun. Dále způsobil škodu ve výši 18 tisíc korun na dveřích prodejny, na regálu a také rozbitím láhví několika piv. Celková hmotná škoda na majetku tak byla vyčíslena na finanční částku ve výši 30 tisíc korun a případ šetří policisté z obvodního oddělení v Hradci nad Moravicí. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele této majetkové trestné činnosti, k podezřele se pohybujícím osobám či motorovým vozidlům nebo k nálezu odcizených věcí lze kdykoli, byť i anonymně, sdělit na hradecké policejní telefonní číslo 974 737 731.


Odcizení alkoholických nápojů z baru opavského kulturního domu

Policisté z obvodního oddělení v Opavě přijali dne 5. února letošního roku oznámení o krádeži několika láhví alkoholických nápojů z volně přístupného baru v budově kulturního domu na ulici Na Rybníčku v Opavě. Případ se stal v době kolem 21:45 hodin téhož dne, kdy doposud neznámá osoba využila chvilkové nepřítomnosti obsluhy a odcizila alkohol značek Ronzacapa, Jack Daniels, Jack Honey, Jelínek Hruška, Jelínek Slivovice, Peprmint Liker, Jameson a Diplomatico v celkové hodnotě 5 600 korun. Opavští policisté nyní celou záležitost prověřují pro přečin krádeže a žádají širokou veřejnost o pomoc při ustanovení osoby pachatele či pachatelů nebo nálezu výše uvedených odcizených láhví alkoholu. Tyto informace lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na policejní číslo 974 737 651.

 

 

Opava 6. února 2015

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem