Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 7. dubna 2017

Opava - Únorové vloupání do motorových vozidel na Hlučínsku má na svědomí 36letý Ostravák a další... (2 případy) 

Vloupání do osobního automobilu v obci Skrochovice

Doposud neznámý pachatel spáchal v polední době 5. dubna letošního roku poblíže železničního přejezdu na ulici Hraniční v obci Brumovice, část Skrochovice přečin krádeže a přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku tím, že se vloupal do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Suzuki, přičemž rozbitím okna dveří vznikla poškozené ostravské firmě škoda ve výši 3 tisíce korun. Z automobilu byl následně odcizen batoh s peněženkou, ve které byla finanční hotovost 5 tisíc korun, platební karta a různé osobní doklady 24leté ženy z Ústí nad Orlicí a dále byl odcizen batoh i 27leté poškozené ženě z Frýdeckomístecka, který obsahoval peněženku, finanční hotovost 2 tisíce korun, mikinu, solární nabíječku, dioptrické brýle, různé osobní doklady a platební karty. Celková hmotná škoda na majetku tak byla vyčíslena na finanční částku ve výši téměř 14 tisíc korun, případ šetří policisté z obvodního oddělení ve Velkých Heralticích a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na velkoheraltické policejní číslo 974 737 751.

Únorové vloupání do motorových vozidel na Hlučínsku má na svědomí 36letý Ostravák

V těchto dnech zahájil komisař služby kriminální police a vyšetřování územního odboru Policie České republiky v Opavě trestní stíhání 36letého muže z Ostravy jako obviněného ze spáchání přečinu krádeže, přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Jak bylo dosavadním prověřováním a vyšetřováním hlučínských policistů a opavských kriminalistů zjištěno, tak se výše jmenovaný muž v polední době 7. února a v podvečerní době 15. února letošního roku vloupal do dvou osobních automobilů továrních značek Kia Ceed a Škoda City, které byly zaparkovány na ulici Celní a Hornické v Hlučíně.

Svým protiprávním jednáním majetkového charakteru odcizil pánskou tašku, peněženku, finanční hotovost 600 Euro, různé osobní doklady, platební karty, mobilní telefon a číšnický flek s částkou na hotovosti přes 2 tisíce korun, kdy celková hmotná škoda na majetku byla poškozenými osobami a organizacemi vyčíslena na finanční částku ve výši bezmála 42 tisíc korun.

Na místa činů vždy přijel jako řidič osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Superb, přičemž automobil užil k jízdě z Ostravy do Hlučína a zpět i přesto, že má rozsudkem Okresního soudu v Ostravě v současné chvíli uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu 36 měsíců. Jeho případná další trestná činnost se nadále rozkrývá ze strany opavských policistů a kriminalistů, kteří úzce spolupracují se svými ostravskými kolegy.

Opava 7. dubna 2017

por. Bc. René Černohorský

komisař

Tel.:      +420 974 737 209

Mobil:   +420 602 161 744

+420 773 999 049

E-mail:  rene.cernohorsky@pcr.cz

krpt.op.tisk@pcr.cz

vytisknout  e-mailem