Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 7. září 2015

Opava - 39letý muž z Opavy napadal své rodiče a vyhrožoval jim fyzickou likvidací a další... (6 případů) 

 

Objasnění krádeže mobilního telefonu v opavském baru na ulici Růžové

Na základě oznámení 25leté ženy z Hradce nad Moravicí policisté z opavského obvodního oddělení prováděli od 22. srpna letošního roku prověřování případu krádeže, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v brzkých ranních hodinách uvedeného dne využil v prostoru baru na ulici Růžové v Opavě chvilkové nepozornosti výše jmenované ženy a z volně odložené kabelky jí odcizil mobilní telefon v hodnotě 10 tisíc korun.
Jako pachatel tohoto protiprávního jednání majetkového charakteru byl v těchto dnech ustanoven 30letý muž z Opavy. Ve zkráceném přípravném řízení mu tak bylo sděleno podezření z přečinu krádeže a jeho případná další trestná činnost je i nadále v prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.


Další výjezd policejních pyrotechniků na Opavsko k likvidaci nevybuchlé munice

V 19.00 hodin dne 4. září 2015 byla policejní hlídka z opavského obvodního oddělení vyslána k památníku druhé světové války na katastru obce Hrabyně, kde byl nalezen zkorodovaný předmět připomínající munici. Jak bylo od oznamovatele zjištěno, tak ten při jízdě na kole nalezl dělostřeleckou minu ráže 82 mm, kterou následně na místě odborně zneškodnil přivolaný policejní pyrotechnik z Expozitury ve Frýdku-Místku a odvezl si ji k dalšímu znehodnocení.


Vloupání do restaurace na ulici Olomoucké v Opavě

Doposud neznámý pachatel spáchal v době mezi půlnocí a čtvrtou hodinou ranní dne 5. září 2015 přečin krádeže tím, že se po vypáčení dveří vloupal do restaurace Fofr bar na ulici Olomoucké v Opavě, přičemž z prostoru výčepu odcizil ve sklenicích uložené kovové mince v nominálních hodnotách 1, 2, 5, 10, 20 a 50 korun a dále odcizil kovovou přenosnou pokladničku zelené barvy s finančními částkami v bankovkách, vše v celkové hodnotě 50 tisíc korun. Dále byl z provozních prostor odcizen PlayStation 3 v hodnotě 15 tisíc korun a zde uschované pánské horské jízdní kolo značky Max Bike černé barvy v hodnotě 10 tisíc korun. Celková hmotná škoda na majetku tak byla poškozenými osobami vyčíslena na finanční částku ve výši 75 tisíc korun a případ šetří policisté z obvodního oddělení v Opavě. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených věcí lze kdykoli sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní telefonní číslo 974 737 651.


21letý muž zadržen bezprostředně po vloupání do pokoje hlučínského Domova důchodců

Dne 6. 9. 2015 policisté z obvodního oddělení v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinů porušování domovní svobody a krádeže, ze kterých je důvodně podezřelý místní 21letý muž, neboť tento chvíli po druhé hodině ranní výše uvedeného dne vstoupil do oploceného areálu Domova důchodců na ulici Dlouhoveské v Hlučíně, následně vylezl na pergolu a přes pootevřené nezajištěné balkónové dveře vnikl do vnitřních dvou bytových jednotek, odkud odcizil peněženku s finanční částkou na hotovosti ve výši 100 korun. Poškozené 87leté ženě tak vznikla celková hmotná škoda ve výši 400 korun. Shoda jmenovaný pachatel protiprávního jednání majetkového charakteru byl chvíli poté zadržen službu konající hlučínskou policejní hlídkou u nedaleké restaurace na ulici Celní a byl umístěn do policejní cely. U muže byl proveden test na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle, který vyzněl pozitivně na návykové látky, orientační dechová zkouška byla negativní. Po provedených nutných procesních úkonech byl propuštěn na svobodu a jeho případná další trestná činnost je i nadále v prověřování ze strany hlučínských policistů a opavských kriminalistů.


Úmyslné poškození automobilů na ulici náměstí Republiky v Opavě provedl 26letý muž

Dne 6. září letošního roku se 26letý muž z Opavska dopustil na ulici náměstí Republiky v Opavě přečinu poškození cizí věci a přečinu výtržnictví tím, že před půl třetí ráno téhož dne úmyslně na parkovišti místního hotelu poškodil zde zaparkované osobní motorové vozidlo tovární značky BMW 118 D, a to různými rýhami do laku karosérie se škodou ve výši 20 tisíc korun. Dále sevřenou pěstí rozbil dvě skleněné výplně dveří vedle odstaveného osobního motorového vozidla tovární značky Opel Combo se škodou rovněž 20 tisíc korun. Jakmile jej 24letý majitel tohoto automobilu oslovil a chtěl, ať na místě svého protiprávního jednání zůstane do příjezdu přivolaných policistů, tak tohoto muže fyzicky napadl údery dlaněmi do oblasti hrudi a ramen, přičemž napadený muž narazil i do stěny domu a způsobil si blíže nespecifikované zranění s nutností lékařského vyšetření a ošetření a s doposud nezjištěnou dobou léčení. Agresivní muž byl následně na místě činu zadržen službu konající opavskou policejní hlídkou, byl omezen na svobodě a pro svou podnapilost byl umístěn na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Poté s nim byly provedeny nutné procesní úkony, po kterých byl propuštěn na svobodu. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.


39letý muž z Opavy napadal své rodiče a vyhrožoval jim fyzickou likvidací

Policisté z opavského obvodního oddělení dne 6. září 2015 zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu nebezpečného vyhrožování, kterého se měl dopustit 39letý muž z Opavy tím, že téhož dne okolo půl druhé odpolední po předchozí slovní rozepři fyzicky napadl svého otce a svou matku, které opakovaně povalil na zem, což mělo u poškozených za následek zranění ve formě oděrek na horních a dolních končetinách. Toto protiprávní jednání provedl v bytě svých rodičů na ulici Máchové v Opavě a po napadení jim vyhrožoval i usmrcením a těžkou ujmou na zdraví. Jeho výhrůžky byly podpořeny tím, že v ruce střídavě držel různé kuchyňské nože o délkách čepelí 16-30 cm. Z noži pak před oběma poškozenými osobami v bezprostřední blízkosti manipuloval a zdůrazňoval tak své výhrůžky ohledně usmrcení či ublížení na zdraví. Nakonec své trestné činnosti zanechal a z bytu odešel. Před činžovním domem však byl zadržen opavskou policejní hlídkou a byl umístěn v policejní cele. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.

Již 30. srpna letošního roku se dopustil protiprávního jednání, o čemž byla média informována v tiskové zprávě z následujícího dne v tomto znění:
Slovního a fyzického napadení se v pozdních večerních hodinách 30. srpna letošního roku dopustil 39letý muž z Opavy, který v jednom z činžovních domů na ulici Těšínské v Opavě takto znepříjemnil chvíle své bývalé přítelkyni, a to 41leté místní ženě. Zda se dopustil přestupku proti občanskému soužití či přečinu ublížení na zdraví je předmětem dalšího prošetřování a prověřování. Zcela jisté však je, že svým protiprávním jednáním naplnil skutkovou podstatu přečinu porušování domovní svobody, neboť poté, co poškozená odmítla svého bývalého druha pustit do bytu, tak rozbil okno jejího přízemního bytu, které si následně otevřel a vstoupil dovnitř. I když žena však utekla na chodbu domu zavolat sousedy, tak přesto byla agresorem doběhnuta a odstrčena takovou silou, až hlavou narazila do zdi. Poté výše jmenovaný muž utekl neznámo kam a jeho případná trestná činnost je nadále v prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů. Celková hmotná škoda na majetku rozbitím okna byla vyčíslena na finanční částku ve výši 2 tisíce korun a napadená žena doposud lékařské vyšetření a ošetření nevyhledala.

 

 

Opava 7. září 2015

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem