Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 9. prosince 2014

Opava - 53letý muž z Opavy v budově Magistrátu fyzicky zaútočil na strážníka Městské policie Opava a další...(7 případů) 

 

Opavští policisté šetří případ fyzického napadení v diskoklubu na ulici Ratibořské

Dne 6. prosince 2014 v době kolem 01:15 hodin doposud neznámý pachatel spáchal v prostoru diskotéky na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách přečin výtržnictví tím, že dvěma údery pěstí do obličeje fyzicky napadl 19letého mladého muže z Hlučína, čímž mu způsobil zranění, které si vyžádalo jeho lékařské vyšetření a ošetření v opavské Slezské nemocnici, s blíže neustanovenou dobou léčení. Případ šetří policisté z obvodního oddělení v Opavě, kteří kdykoli přijmou jakékoli svědectví k celému incidentu i k možné osobě pachatele, a to byť i anonymně, na policejním telefonním čísle 974 737 651.


43letý muž z Ostravy páchal majetkovou trestnou činnost na Hlučínsku

Dne 6. prosince 2014 policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájil trestní stíhání 43letého muže z Ostravy jako obviněného ze spáchání přečinu porušování domovní svobody, přečinu krádeže, přečinu poškození cizí věci a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, neboť tento na přelomu měsíců listopad a prosinec letošního roku páchal svou trestnou činnost majetkového charakteru na teritoriu Hlučínska.
Hlučínští policisté z místního obvodního oddělení výše uvedeného muže zadrželi v dopoledních hodinách dne 6. prosince 2014 bezprostředně po vloupání do osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Octavia, a to poblíž železničního přejezdu na ulici Porubské v obci Děhylov, ze kterého odcizil dioptrické brýle, dálkový ovládač, různé osobní doklady, písemnosti a platební kartu, čímž způsobil celkovou hmotnou škodu ve výši 5 a půl tisíce korun.
Dalším šetřením bylo zjištěno, že se ve stejné době vloupal i do poblíž zaparkovaného osobního automobilu značky Renault Thalia, ze kterého odcizil autorádio, s celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši 3 a půl tisíce korun.
Doznal se rovněž k předchozímu vloupání do rekreační chaty v chatové oblasti v obci Děhylov a k odcizení různých věcí, jako například domácí vodárny, váhy, ručně malovaných obrázků, dřevěných plastik a různých druhů nářadí, vše v hodnotě bezmála 18 tisíc korun.

Případná další trestná činnost obviněného muže je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských kriminalistů, kdy jeho protiprávním jednáním byla způsobena celková hmotná škoda na majetku, která byla poškozenými vyčíslena na finanční částku okolo 27 tisíc korun.


70letá žena z Opavy byla ve svém bytě intoxikována kysličníkem uhelnatým

Dne 6. prosince 2014 chvíli po půl osmé večerní dispečerka rychlé záchranné služby telefonicky informovala policisty z obvodního oddělení v Opavě, že jejich sanitní vozidlo s lékařském personálem vyjelo do jednoho z bytů na opavskou ulici Husovou, kde mělo dojít k otravě 70leté ženy kysličníkem uhelnatým. Na místo byla ihned vyslána i hlídka Policie České republiky, kdy zakročující policisté ve spolupráci s hasiči HZS Opava šetřením zjistili, že k intoxikaci došlo v průběhu koupání poškozené, a to vlivem úniku zdraví nebezpečného plynu z plynového ohřívače vody (karmy). Po resuscitaci byla výše jmenovaná žena převezena na urgentní příjem a do hyperbarické komory ostravské nemocnice Fifejdy. Následně rovněž došlo k odpojení plynového ohřívače vody a k odvětrání koupelny bytu. Úmyslné zavinění na celé situaci zjištěno nebylo a celou záležitost si do své kompetence převzali k dalšímu opatření a došetření hasiči HZS Opava.


56letý muž z Opavska zcizoval motorovou naftu

V těchto dnech policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování opavského územního odboru Policie České republiky zahájil trestní stíhání 56letého muže z Opavska pro přečin krádeže, neboť tento v přesně nezjištěné době, nejméně však od začátku do poloviny měsíce listopadu letošního roku, jako zaměstnanec distribuční společnosti na pozici řidiče kamionové soupravy tahače s cisternovým návěsem, který provádí rozvoz pohonných hmot z přečerpávací stanice na Opavsku k jednotlivým odběratelům, odčerpal minimálně ve 26 případech z uvedené cisterny přebytek nafty a toto nadlimitní množství nafty pak použil pro svou osobní potřebu. Podle doposud zjištěných skutečností obviněný muž výše uvedeným jednáním odčerpal nejméně 4250 litrů motorové nafty, čímž způsobil celkovou hmotnou škodu na majetku vyšší jak 140 tisíc korun. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských kriminalistů.


Dopravní nehoda řidičky osobního automobilu a cyklistky v Dolním Benešově

Dne 8. prosince 2014 chvíli po 18. hodině řídila místní 26letá žena po ulici Bolatické v Dolním Benešově osobní motorové vozidlo tovární značky Peugeot 206, přičemž v křižovatce s ulicí Opavskou nerespektovala dopravní značku „Stůj, dej přednost v jízdě“, vjela do křižovatky ve snaze odbočit vlevo a střetla se s ženou, která jela na svém jízdním kole v přímém směru od Hlučína na Opavu. Po pádu utrpěla 59letá cyklistka z Dolního Benešova těžké zranění a byla sanitním vozidlem převezena k lékařskému vyšetření a ošetření do opavské Slezské nemocnice, s následnou hospitalizací a s dobou léčení nejméně 12 týdnů. Orientační dechové zkoušky vyzněly u obou žen negativně, ke zranění žádného jiného účastníka dopravní nehody nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 31 tisíc korun. Celá záležitost je nadále v šetření, přičemž již nyní je shora uvedená řidička osobního automobilu důvodně podezřelá ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

 


Odcizení pneumatik z osobního automobilu na ulici Čajkovského v Opavě

V noční době ze dne 7. na 8. prosince 2014 doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Čajkovského v Opavě přečin krádeže tím, že odcizil ze zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Fabia všechny 4 kusy kompletních 14" kol s pneumatikami značky Continental na plechových discích, čímž vznikla poškozené ženě z Opavy celková hmotná škoda na majetku ve výši 6 tisíc korun. Případ šetří policisté z obvodního oddělení v Opavě, kteří kdykoli přijmou jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených věcí. Tyto skutečnosti lze sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní telefonní číslo 974 737 651.


53letý muž z Opavy v budově Magistrátu fyzicky zaútočil na strážníka Městské policie Opava

Dne 8. prosince letošního roku policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájil úkony trestního řízení ve věci přečinu násilí proti úřední osobě a přečinu nebezpečné vyhrožování. V této chvíli se šetří, zda 53letý muž z Opavy naplnil skutkovou podstatu výše uvedených přečinů či jiné trestné činnosti tím, že se před polednem téhož dne v budově Magistrátu města na ulici Krnovské v Opavě snažil udeřit pěstí do obličeje zde přítomného strážníka Městské policie Opava, což se mu nepodařilo, poněvadž napadený vykryl jeho ránu rukou, přesto mu však na prstě ruky způsobil zranění s nutností jeho jednorázového lékařského vyšetření a ošetření v opavské Slezské nemocnici. Při svém následném zadržení se výše jmenovaný muž nadále choval velmi agresivně a vyhrožoval i zde přítomným pracovnicím a referentkám Magistrátu města Opavy, čímž u nich vzbuzoval důvodnou obavu o jejich život a zdraví. Vzhledem k jeho chování byl opavskými strážníky převezen k lékařskému vyšetření do Slezské nemocnice v Opavě a poté bylo službu konající lékařkou rozhodnuto o jeho hospitalizaci na uzavřeném oddělení Psychiatrické nemocnice v Opavě. Ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Vzhledem ke špatnému zdravotnímu a duševnímu stavu 53letého muže s ním nebyly do současné chvíle provedeny nutné procesní úkony a vše je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.

 

 

Opava 9. prosince 2014

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem