Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 9. srpna 2017

Opava - Dopravní nehoda silně podnapilého řidiče osobního automobilu u obce Branka u Opavy a další... (4 případy) 

Dopravní nehoda silně podnapilého řidiče osobního automobilu u obce Branka u Opavy

Dne 8. srpna 2017 v sedm hodin ráno řídil 27letý muž z Opavska své osobní motorové vozidlo tovární značky Renault Megané, a to ve směru jízdy od obce Branka u Opavy na Opavu, přičemž vlivem své silné podnapilosti nezvládl řízení, vyjel do protisměru, poté vjel do levého silničního příkopu, kde pokračoval v jízdě přibližně 100 metrů a následně čelně narazil do stromu. Při dopravní nehodě utrpěl řidič zranění lehčího charakteru a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 40 tisíc korun. Odborným měřením dechovými zkouškami bylo přítomnými policisty zjištěno, že výše uvedený muž je v podnapilém stavu, kdy pozitivní hodnoty se pohybovaly okolo 2,7 promile alkoholu v jeho dechu. Výše jmenovaný muž, který je již nyní důvodně podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, se k předchozímu požití alkoholických nápojů před jízdou doznal, na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.

Žádost hradeckých policistů o navrácení nalezené věci

Policisté z obvodního oddělení v Hradci nad Moravicí 8. srpna 2017 přijali oznámení pracovníka jedné z akciových společností, který uvedl, že chvíli po poledni 3. srpna letošního roku zapomněl u objektu myslivecké chaty v obci Březová, část Jančí starší digitální měřicí přístroj značky Motorola v hodnotě vyšší jak 5 tisíc korun. Dále uvedl, že jako pracovník společnosti prováděl práci na rozvaděči stožárového trafa, který se nachází v bezprostřední blízkosti chaty, kdy následně odešel a jakmile se po dvou hodinách vrátil zpět, zapomenutý přístroj zde již nenašel. V souvislosti s touto záležitostí hradečtí policisté žádají případného nálezce, aby tento pracovní přístroj odevzdal na nejbližší policejní služebnu, případně aby se telefonicky ozval na policejní číslo 974 737 731.

Objasnění případu krádeže finančních prostředků z opavské herny

V těchto dnech policisté a kriminalisté územního odboru Policie České republiky v Opavě prověřovali případ odcizení finančních prostředků v jedné z opavských heren, která se nachází na ulici Ratibořské v Kateřinkách. Jak bylo od oznamovatelky zjištěno, tak v blíže neustanovené době mezi 28. a 31. červencem letošního roku tehdy neznámá osoba odcizila z prostoru skladu herny finanční částku na hotovosti ve výši 20 tisíc korun. Jako pachatelka skutku byla následně ustanovena 26letá žena z Opavy, která se ke svému protiprávnímu jednání majetkového charakteru doznala, finanční prostředky použila pro svou vlastní potřebu a ve zkráceném přípravném řízení jí bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Vloupání do tří bytů v panelovém domě v Opavě-Kateřinkách

Dne 8. srpna 2017 policisté z opavského obvodního oddělení zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu porušování domovní svobody, přečinu krádeže a přečinu poškození cizí věci, kterých se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že se v průběhu uvedeného dne, a to od sedmé hodiny ranní do patnácté hodiny odpolední, vloupal do tří bytových jednotek v jednom z panelových domů na ulici Černé v Opavě, v městské části Kateřinky. Po vypáčení dveří tak neznámá osoba či osoby neoprávněně vešla či vstoupily do bytů tří poškozených majitelů, čímž vnikla celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 25 tisíc korun. Odcizen byl například notebook značky HP, finanční hotovost 150 euro a pánský snubní prsten ze dvou druhů zlata. Tento případ majetkové trestné činnosti je nyní intenzivně v prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby či osob pachatelů, případně k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651 nebo na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Opava 9. srpna 2017

por. Bc. René Černohorský

komisař

Tel.:      +420 974 737 209

Mobil:   +420 602 161 744

+420 773 999 049

E-mail:  rene.cernohorsky@pcr.cz

krpt.op.tisk@pcr.cz

Intranet:rene.cernohorsky@pcr.cz

www.policie.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE

kancelář ředitele krajského ředitelství

oddělení tisku a prevence

Hrnčířská 22

746 25 Opava

vytisknout  e-mailem