Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska, Bruntálska a Novojičínska - 23. dubna 2020

Zprávy z Opavska (2), z Bruntálska (2) a z Novojičínska (3) - přehled kriminality a dopravní nehodovosti 

OPAVSKO:

Žádost o svědectví k dopravní nehodě tří osobních automobilů na ulici Těšínské v Opavě

Třicet minut po jednadvacáté hodině večerní 17. dubna 2020 řídil 18letý muž z Opavy osobní motorové vozidlo tovární značky Ford Focus po ulici Těšínské v Opavě ve směru jízdy do centra města, přičemž za křižovatkou s ulicí Mlýnskou chtěl na čtyřproudé silnici zprava předjet před ním v levém jízdním pruhu jedoucí osobní motorové vozidlo tovární značky VW Golf, které řídil 20letý muž z Opavska. Tento muž však podle doposud zjištěných skutečností, jedoucí rovněž ve směru na centrum města, začal přejíždět z levého jízdního pruhu do pravého a v průběhu svého předjíždění tak došlo k bočnímu střetu obou automobilů. Následně vůz ford dostal smyk, přejel do levého jízdního pruhu ve směru na centrum a zde se střetl s právě jedoucím osobním motorovým vozidlem tovární značky Daihatsu Cuore, které řídil 20letý muž z Opavy. Ford i po tomto střetu pokračoval ve smyku v jízdě, přejel i protisměrné dva jízdní pruhy, najel na chodník a narazil do zde instalované dopravní značky. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, orientační dechové zkoušky vyzněly u všech účastníků kolizní situace v dopravě negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 130 tisíc korun.

Celou záležitostí se intenzivně zabývá policejní inspektor Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě prap. Filip Špaček, který rád kdykoli přijme jakékoli svědectví k předmětné dopravní nehodě, hlavně ke způsobu jízdy jednotlivých aktérů a toto lze sdělit na opavských policejních číslech 974 737 576 či 974 737 581 případně kdykoli na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Vloupání do osobního automobilu na ulici Kolářské v centru města Opavy

Okolo jednadvacáté hodiny večerní 22. dubna letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Kolářské v centru Statutárního města Opavy zločin krádeže tím, že se vloupal do zde na chvíli odstaveného osobního motorového vozidla tovární značky Peugeot 107 černé barvy s nápisem Pizza, přičemž z prostoru palubní desky odcizil volně odložený číšnický flek s finančními prostředky ve výši přes 6 tisíc korun a z univerzálního držáku předního okna odcizil mobilní telefon značky Xiaomi Redmi 6A (sloužící jako navigace) v hodnotě 2 tisíce korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly k nálezu odcizené elektroniky a financí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

BRUNTÁLSKO:

Odcizení čtyř elektrokol ze skladu organizace v obci Leskovec nad Moravicí

V blíže neustanovené době od začátku prosince loňského roku do 21. dubna letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal v obci Leskovec nad Moravicí přečin nebo zločin krádeže tím, že se vloupal do skladových prostor Informačního centra Mikroregionu Slezská Harta v jednom ze zdejších domů, odkud následně odcizil čtyři elektrická kola značky TOPKOLO typů LF Altar 20, LF Altar 16, LF Bend 20 a LF Bend 16 i s elektrickými nabíjecími zdroji, všechny bílé barvy se zelenými polepy a nápisy e-kolaprokraj a logem Moravskoslezského kraje, čímž poškozené právnické organizaci vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 160 tisíc korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru nyní intenzivně prověřují policisté z Obvodního oddělení v Bruntále v úzké spolupráci s bruntálskými kriminalisty, přičemž jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených elektrokol, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na bruntálské policejní číslo 974 731 651 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Dopravní nehoda dodávkového automobilu u Leskovce nad Moravicí

Pár minut po patnácté hodině odpolední 22. dubna 2020 řídil 31letý muž z Ostravy nákladní motorové vozidlo tovární značky Peugeot Boxer na katastru obce Leskovec nad Moravicí, a to poblíž hráze Slezská Harta za odbočkou na obec Bohdanovice, přičemž při průjezdu pravotočivou zatáčku jej podle jeho slov na chvíli prudce oslnilo slunce, on nebyl schopen plně se věnovat řízení, sešlápl brzdový pedál, dostal smyk a automobil převrátil na levý bok. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, orientační dechová zkouška vyzněla u řidiče negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 120 tisíc korun. Celá záležitost je nadále v prošetřování a v prověřování ze strany policistů Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.

NOVOJIČÍNSKO:

Požár objektu fary kostela v obci Suchdol nad Odrou

V odpoledních hodinách 21. dubna 2020 došlo z dosud z přesně nezjištěných příčin na ulici Malá Strana v obci Suchdol nad Odrou k požáru zděného přístavku, který je součástí objektu místní fary Evangelického kostela, v němž se nachází kancelář, krbovna a klubovna. V době požáru se v budově nikdo nenacházel, pouze jedna přihlížející osoba se nadýchala zplodin hoření, a to místní žena. Té byl na místě prostřednictvím přivolané osádky sanitního vozidla poskytnut kyslík, bez nutností její hospitalizace ve zdravotnickém zařízení. Na místě zasahovalo celkem šest jednotek profesionálních hasičů z Nového Jičína i sborů dobrovolných hasičů z okolních obcí. Způsobena škoda bude dodatečně vyčíslena poškozenou organizací, zjišťuje se příčina vzniku požáru-zahoření a celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany novojičínských policistů a kriminalistů, v úzké spolupráci se zdejšími hasiči Hasičského záchranného sboru.

Žádost o informace k výtržnictví dvou mužů ve vlaku u obce Šenov u Nového Jičína

Začátkem dubna letošního roku byla široká veřejnost prostřednictvím médií informována o tom, že policisté z Obvodního oddělení v Novém Jičíně zahájili úkony trestního řízení ve věci spáchání přečinu výtržnictví, kterého se měli dopustit dva muži ve věku 20 a 24 let z Lipníku nad Bečvou a z Hranic tím, že chvíli po šesté hodině ranní 24. března 2020 společně slovně a fyzicky napadli 36letého muže z Karvinska, a to jako revizora ve vlaku, který jel ve směru ze železniční stanice Suchdol nad Odrou do železniční stanice Nový Jičín. Jak bylo prováděným prověřováním zjištěno, tak pachatelé poškozeného kopli do těla a fyzicky jej několikráte udeřili do obličeje, čímž mu způsobili zranění lehčího charakteru s jednorázovým lékařským vyšetřením a ošetřením v nemocnici v Novém Jičíně. Celá záležitost je v této chvíli nadále prověřována ze strany novojičínských policistů a kriminalistů, přičemž bylo upřesněno, že celý skutek se odehrál po výjezdu ze stanice Šenov u Nového Jičína a tedy těsně před příjezdem do železniční stanice v Novém Jičíně, kdy výše uvedený napadený muž kontroloval ve vlaku cestující dívku. V té chvíli byl tedy 36letý revizor slovně a fyzicky napaden podezřelými muži a celý incident viděli další pasažéři, kteří cestovali ve vlaku, jenž vyjel ze Suchdolu nad Odrou do Nového Jičína jedenáct minut po šesté hodině ráno. Podle dostupných výpovědí dokonce jedna z přihlížejících žen toto pravděpodobně natáčela i na svůj mobilní telefon. V této souvislosti žádají novojičínští policisté o jakékoli informace k dané věci, kladné poznatky k řádnému objasnění případu lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na policejní číslo 974 735 651 a videozáznamy lze po předchozí dohodě poskytnout policistům z Obvodního oddělení v Novém Jičíně.

Odcizení elektromateriálu ze staveniště mostu u obce Skotnice

V přesně neustanovené době mezi šestnáctou hodinou odpolední 21. dubna a osmou hodinou ranní 22. dubna tohoto roku doposud neznámý pachatel spáchal v prostoru stavby mostu, který je součástí obchvatu obce Skotnice zločin krádeže tím, že ze zábradlí mostu demontoval a následně odcizil dva elektrorozvaděče a 30 metrů volně položeného elektrického kabelu (5-žilného), čímž poškozené právnické osobě z Prahy vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši bezmála 8 tisíc korun. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Příboře a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného elektromateriálu, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na příborské policejní číslo 974 735 751.

Opava 23. dubna 2020

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem