Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska, Bruntálska a Novojičínska - 23. prosince 2019

Zprávy z Opavska (3x), z Bruntálska (1x) a z Novojičínska (2x) - přehled kriminalisty a dopravní nehodovosti 

OPAVSKO:

Případy fyzických napadení mezi hosty v opavských restauračních provozovnách

Policisté a kriminalisté Územního odboru Policie České republiky v Opavě v těchto dnech intenzivně prověřují dva případy fyzického napadení v opavských restauračních zařízeních.

Opavský komisař Služby kriminální policie a vyšetřování zahájil trestní stíhání 28leté ženy z Opavy jako obviněné ze spáchání zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a ze spáchání přečinu výtržnictví, kterých se dopustila těsně před půlnocí z 20. na 21. prosince 2019 v jedné ze sídlištních restaurací na ulici Pekařské v Opavě-Kateřinkách. Podle všech doposud zjištěných informací totiž měla po předchozí slovní rozepři, při které byla polita džusem ze strany 40letého muže z Opavy, uchopit pivní sklenici do ruky a po vylití svého piva na tohoto muže jej prázdnou sklenicí udeřila do hlavy. Pivní sklenice se nejen rozbila, ale poškozenému 40letému muži způsobila řezné poranění na hlavě a ve tváři s nutností lékařského vyšetření a ošetření ve Slezské nemocnici Opava.

Pár minut po půlnoci 22. prosince 2019 se dva muži ve věku 36 a 44 let z Krnova a z Opavy slovně a fyzicky napadli v restauračním zařízení na ulici Nákladní v Opavě. Jak bylo dosavadním prověřováním zjištěno, tak silně podnapilý mladší muž z Bruntálska (orientační dechová zkouška u něj prokázala hodnotu více jak 1,7 promile alkoholu v dechu) plival v objektu pohostinství na zem, přičemž byl hosty i obsluhou několikráte upozorněn na své nevhodné chování. Po následné gestikulaci vztyčenými prsty došlo mezi ním a 44letým místním mužem k slovnímu a následně i k fyzickému napadení, po kterém se mladší z mužů při pádu na zem udeřil do hlavy a vzniklo mu krvácející zranění s nutností lékařského vyšetření a ošetření v opavské Slezské nemocnici. Při tomto spáchaném skutku mohla být naplněna skutková podstata přečinu výtržnictví.

Oba výše uvedené případy jsou nadále v prověřování a ve vyšetřování ze strany opavských policistů a kriminalistů, přičemž míra zavinění všech přítomných osob se nadále zjišťuje.

Vloupání do kůlny a odcizení motocyklu v obci Hať

V blíže neustanovené době mezi 15. a 21. prosincem tohoto roku doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Lipové v obci Hať přečin porušování domovní svobody a přečin krádeže tím, že neoprávněně vstoupil na oplocený pozemek jednoho z rodinných domů a následně se vloupal do přilehlé uzamčené dřevěné kůlny. Z ní odcizil malý motocykl tovární značky Jawa Betka červené barvy, registrační značky 3T 3076, černé kožené rukavice a černou motocyklovou přilbu, čímž způsobil poškozenému místnímu 64letému muži celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši téměř 19 tisíc korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Hlučíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného motocyklu, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Vloupání do dodávkového automobilu v obci Dobroslavice

V přesně nezjištěné době od dvacáté hodiny večerní dne 20. prosince do desáté hodiny dopolední dne 22. prosince letošního roku se doposud neznámá osoba vloupala do dodávkového motorového vozidla tovární značky VW Caddy, které bylo zaparkováno v areálu bývalého zemědělského družstva na ulici Družstevní v obci Dobroslavice. Z nákladních prostor automobilu byla odcizena sada aku nářadí značky Bosch (příklepová vrtačka, aku šroubovák, úhlová bruska, sada bitů, nabíječka, dva akumulátory a dvacet vrtáků), dále analyzátor spalin plynových kotlů včetně tiskárny značky Sewerin, dvě svářečky na plasty, čtyři kusy letních pneumatik na alu discích, venkovní čidlo plynového kotle značky Jablotron, led lampa, autobaterie a další různé pracovní nářadí, čímž vznikla poškozené právnické osobě z Opavska celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 73 tisíc korun. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru nadále prověřují místně příslušní policisté z Obvodního oddělení v Hlučíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

BRUNTÁLSKO:

Dopravní nehoda osobního automobilu a chodce ve Vrbně pod Pradědem

Okolo půl sedmé ranní 19. prosince 2019 došlo na ulici Jesenické ve Vrbně pod Pradědem k dopravní nehodě mezi osobním motorovým vozidlem tovární značky Peugeot 406, který řídil 76letý muž z Bruntálska a 57letým místním mužem. Jak bylo dosavadním prošetřováním a prověřováním ze strany policistů Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále zjištěno, tak řidič automobilu při odbočování do areálu zdejšího dřevokombinátu s největší pravděpodobností přehlédl jdoucího chodce a ten po nárazu upadl na zem. Při tomto mu bylo způsobeno zranění lehčího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření v bruntálské nemocnici. Orientační dechové zkoušky vyloučily přítomnost alkoholických nápojů u obou účastníků kolizní situace a ke zranění žádné jiné osoby nedošlo.

NOVOJIČÍNSKO:

Fyzické napadení v restauračním zařízení ve Studénce

Policisté z Obvodního oddělení ve Studénce zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu výtržnictví, kterého se mohl dopustit 45letý muž z Ostravy, a to chvíli po sedmnácté hodině odpolední 20. prosince 2019 v jedné restaurační provozovně na ulici Nádražní ve Studénce. Jak bylo dosavadním prověřováním zjištěno, tak shora uvedený podezřelý muž po předchozí slovní rozepři fyzicky napadl místního 33letého muže, kterého udeřil pivní sklenicí (tzv. výškou) do hlavy. Následně mezi mini došlo k dalšímu fyzického ataku a míra zavinění jednotlivých účastníků je nadále v dokazování ze strany studénských policistů a novojičínských kriminalistů. Při incidentu nebyl nikdo zraněn a nikomu nebyla způsobena žádná škoda na majetku.

Odcizení osobního automobilu ve Frenštátě pod Radhoštěm

V přesně nezjištěné době od devatenácté hodiny podvečerní 21. prosince 2019 do osmé hodiny ranní následujícího dne se doposud nezjištěná osoba zmocnila na ulici Ke Kostelnímu lesu ve Frenštátě pod Radhoštěm zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Fabia oranžové barvy, registrační značky 8T4 3840, přičemž se ve vozidle nacházely nejen klíče od zapalování, ale také doklady k automobilu a dětská autosedačka značky Cybex Atom 5 černé barvy. Poškozené 37leté místní majitelce vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 33 tisíc korun. Tento přečin krádeže neboli přečin neoprávněného užívání cizí věci nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení ve Frenštátě pod Radhoštěm a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu osobního automobilu, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na frenštátské policejní číslo 974 735 711 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Opava 23. prosince 2019

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem