Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska o nehodovosti - 11. června 2015

Opava - Výzvy k dopravním nehodám na Opavsku na přelomu měsíců květen a červen 2015 

 

Výzvy k dopravním nehodám na Opavsku na přelomu měsíců květen a červen 2015

Policisté ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Opavě žádají širokou veřejnost o pomoc k řádnému zadokumentování a případně i k objasnění několika dopravních nehod, které se staly v průběhu měsíce května a začátkem měsíce června letošního roku. Je možné, že někteří z oslovených lidí byli přímými svědky kolizních situací v dopravě a svými informacemi mohou přispět k ustanovení viníka či poškozeného při různých dopravních nehodách na Opavsku.

První výzva je k dopravní nehodě, která se stala kolem půl třetí odpoledne dne 15. května 2015 mezi Opavou a obcí Neplachovice. Doposud nezjištěné nákladní motorové vozidlo s neznámým řidičem jelo ve směru od Opavy na Krnov, kdy za objektem společnosti Opavia Mendeléz předjíždělo osobní motorové vozidlo tovární značky Peugeot 206. Při předjíždění však následně řidič nákladního vozu najížděl na levý bok osobního automobilu a jeho řidička musela na vzniklou situaci reagovat tak, že strhla řízení vpravo a narazila do svodidel. Nezjištěné nákladní vozidlo nadále pokračovalo ve směru na obec Neplachovice, ke střetu mezi motorovými vozidly nedošlo a rovněž nevzniklo žádné zranění zúčastněným osobám.

Další případ se týká dopravní nehody na ulici Palackého v obci Štítina, a to z doby kolem půl sedmé večerní dne 22. května. Nezjištěný řidič s neznámým vozidlem jel po zmíněné ulici ve směru k obci Mokré Lazce, kdy v pravotočivé zatáčce předjížděl jiný automobil. V protisměru však v té chvíli jel motocyklista s motocyklem tovární značky Xingyue a aby zabránil přímému střetu, tak strhl řízení vpravo a sjel do silniční příkopy. Obě neznámá vozidla následně odejela neznámo kam ve směru na obec Mokré Lazce. Vozidlo, které předjížděním na nepřehledném místě zapříčinilo dopravní nehodu, mohlo být tovární značky Škoda Octavia nebo Škoda Superb černé barvy.

Dne 27. května 2015 v době kolem 16:45 hodin došlo na ulici Rolnické v Opavě-Kateřinkách k další zcela neobjasněné dopravní nehodě. V té chvíli se střetl osobní automobil značky Škoda Octavia s dodávkovým motorovým vozidlem tovární značky Peugeot Boxer. Zraněny nebyly žádné zúčastněné osoby a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 21 tisíc korun. Zde je nutné svědectví v souvislosti s tím, že se oba řidiči ve věku 45 a 43 let z Opavy přou, kdo nehodu zavinil. Řidič škodovky tvrdí, že objížděl dodávku, která stála v protisměru, přičemž tato ještě couvala a narazila do něj, mladší z mužů jako řidič dodávkového automobilu tvrdí, že stál a že řidič osobního vozu po objíždění a zařazování neodhadl dostatečnost vzdálenost mezi vozidly a pravou zadní části vozu Škoda Octavia narazil do pravé zadní části vozu Peugeot. Tento případ prověřuje dopravní policista prap. Ing. Petr Varčok a jakékoli svědectví telefonicky přijme, byť i anonymně, na svém opavském policejním čísle 974 737 572.

Nehodu mezi neznámým automobilem a zaparkovaným osobním motorovým vozidlem tovární značky Škoda Octavia prověřuje, tak jako prvně dva uvedené střety, prap. Marek Vícha a je na opavském policejním telefonním čísle 974 737 576. Tento skutek se stal v nočních hodinách ze dne 31. května na 1. června u budovy společnosti Adiv na ulici Olbrichové v Opavě.

Policista prap. Karel Merta přijme svědectví na telefonním čísle 974 737 572 k dopravní nehodě mezi neznámým cyklistou a 9letou dívkou z Opavy, která společně s 13letou dívkou z Opavy před půl pátou hodinou odpolední dne 3. června přecházela mimo vyznačený přechod pro chodce opavskou ulici Nákladní. Při vkročení do vozovky však obě přehlédly zleva jedoucího neznámého cyklistu a došlo ke střetu jízdního kola s 9letou dívkou. Cyklista z místa dopravní nehody odejel neznámo kam a jeho svědectví je velmi důležité pro zadokumentování spisového materiálu.

Jakékoli informace ke všem výše zmíněným dopravním nehodám lze taky kdykoli sdělit na opavské policejní telefonní číslo 974 737 581, za což policisté děkují.

 

 

Opava 11. června 2015

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem