Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Informace z Trutnovska

Převládaly krádeže  

Během středečního dne 8. 12. 2010 bylo na trutnovských policejních služebnách oznámeno jedenáct nově spáchaných přečinů, které policisté zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Jedná se zejména o skutky krádeží provedených vloupáním, krádeže prosté, porušování domovní svobody, nebezpečné pronásledování a zanedbání povinné výživy. Policisté zpracovali celkem pět přestupků. Jednalo se hlavně o majetkové delikty, občanské soužití a přestupky v dopravě, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na silnicích.
Policisté z Trutnova prověřují od středy jedno úmrtí.

Vrchlabští policisté dokumentují neoprávněný odběr elektrické energie. Dosud nezjištěný pachatel v průběhu jednoho týdne do 8. 12. 2010 na ulici Krkonošská ve Vrchlabí po důvodném odpojení elektrických kabelů od elektroměru a elektrické sítě tyto neodborně připojil zpět a opětovně odebíral energii pro svoji potřebu. Poškozené firmě způsobil škodu za 6.800 korun. Za takový čin mu hrozí až dvouletý trest za mřížemi.

Policisté ve Dvoře Králové nad Labem prošetřují jednání důvodně podezřelého pětašedesátiletého muže z Královédvorska. V průběhu několika měsíců letošního roku posílal své bývalé družce e-mailové zprávy a mimo jiné vyhrožoval, že jí ublíží. Za přečin nebezpečné vyhrožování hrozí viníkovi trest až na jeden rok nebo zákaz činnosti.

Na policii v Trutnově osobně oznámil pětačtyřicetiletý muž vloupání do bytu U Hřiště v Trutnově 4. Policisté na místě činu zjistili, že neznámý pachatel vnikl násilím do bytu, který prohledal a odcizil mobilní telefon značky Samsung, černé barvy a finanční hotovost. Majiteli způsobil škodu za 2.400 korun. Za protiprávní jednání může soud pachatele odsoudit až na tři roky ve vězení.

Na úpické policisty se včerejšího dne obrátila o pomoc sedmadvacetiletá žena s tím, že její bývalý druh neplatí výživné na jejich syna. Od roku 2001 do současné doby nezaplatil ani korunu, i když mu tato povinnost byla stanovena Okresním soudem v Trutnově. Celkem dluží na výživném bezmála 80 tisíc korun. Za přečin zanedbání povinné výživy hrozí viníkovi trest až dva roky za mřížemi. Případ je dokumentován na Obvodním oddělení policie v Úpici.
 
Dopravní policisté vyjížděli v průběhu středečních čtyřiadvaceti hodin k jedné nehodě, při které nebyl nikdo zraněn. V trutnovském regionu zjistili 22 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči. Za tyto přestupky jim muži a ženy v bílých košilích uložili blokové pokuty ve výši necelých 16 tisíc korun. Policisté u motoristů provedli 49 dechových zkoušek. Jeden z kontrolovaných řidičů požil alkoholické nápoje před jízdou. 

Operační důstojníci přijali na tísňovou linku 158 ve středu 36 telefonátů, 15 z nich bylo využito a zbývajících 21 nesouviselo s prací PČR.

nprap. Věra Krejčová
9. 12. 2010
 

vytisknout  e-mailem