Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pracovní skupina RAILEX úspěšně dokončila další roční cvičení

Cvičení, které se konalo od 19. do 21. září 2023, se stalo klíčovým fórem pro výměnu nejlepších praktik, metod a operačních znalostí mezi účastníky z České republiky, Portugalska, Polska, Bulharska, Slovinska a Srbska. 

RAILEX, v rámci své dlouhodobé mise podporuje vzájemnou mezinárodní spolupráci, kdy uspořádal letošní cvičení v hlavním městě Bulharska, Sofii. Účastníci se zaměřili na zkoumání nových technik a strategií, které by mohly vést k efektivnější koordinaci a komunikaci při společných misích v mezinárodním kontextu.

Tým z České republiky, zastoupený družstvem z Krajské pořádkové jednotky Libereckého kraje, aktivně přispěl k diskusím a prezentoval své zkušenosti a know-how ve zvládání krizových situací. Tato účast potvrzuje angažovanost České republiky v oblasti mezinárodní spolupráce a zdůrazňuje význam sdílení zkušeností mezi různými zeměmi pro efektivní zvládání mimořádných událostí.

„Jsem velmi rád za aktivní zapojení našeho týmu z Libereckého kraje na této významné mezinárodní události. Spolupráce a výměna znalostí jsou klíčové pro naši schopnost účinně reagovat na různé krizové situace,“ uvedl ředitel ŘSPP PP ČR plk. Petr Koutný. 

RAILEX 2023 potvrdil důležitost trvalého společného úsilí a výměny informací v této oblasti. Účastníci se dohodli na pokračování spolupráce a sdílení dobré praxe i nadále, a to s cílem posílit schopnosti zúčastněných zemí v oblasti koordinace a komunikace.

kpt. Hana Rubášová
tisková mluvčí PP ČR
25. října 2023

vytisknout  e-mailem