Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

První koordinační dohoda podepsána

Ve čtvrtek 22. ledna 2008 došlo na plzeňské radnici k podpisu první koordinační dohody o spolupráci mezi samosprávou a Policií ČR, konkrétně mezi městem Plzní a Krajským ředitelstvím policie Západočeského kraje. Jejím cílem je posílení a vnesení řádu do dosavadní spolupráce při řešení bezpečnostní situace ve městě. 

Dohodu nejprve schválilo zastupitelstvo města a následně ji slavnostně podepsali primátor města Plzně Pavel Rödl a ředitel Krajského ředitelství policie Západočeského kraje Miloslav Maštera. Jejímu podpisu byli přítomni mj. i ministr vnitra Ivan Langer a policejní prezident Oldřich Martinů.
 
Koordinační dohoda bezprostředně souvisí programem Bezpečné město. V rámci tohoto projektu došlo k rozdělení teritoria města na více než 60 okrsků, které kopírují okrsky Městského ředitelství Policie ČR Plzeň – město. Každou tuto oblast má přidělen obvodní zastupitel, strážník městské policie a příslušník Policie ČR. Občané nyní mohou kontaktovat přímo tyto osoby a sdělit jim problém, který je tíží. Na internetových stránkách www.bezpecnemesto.eu naleznou jednak telefonické kontakty či přímo z těchto stránek budou moci přiděleným zástupcům poslat e-mail. A uvedené osoby budou za řešení předaných podnětů zodpovědné.
 
Ministr vnitra Ivan Langer k podpisu koordinační dohody uvedl: „Jsem rád, že jsem u podpisu úplně první koordinační dohody mezi samosprávou a policií. Tato dohoda nutí při řešení problémů občanů zasednout k jednomu stolu zástupce trojúhelníku, čili představitele samosprávy, městské policie a Policie ČR“. Policejní prezident Oldřich Martinů dodal: „Spolupráce se samosprávou je pro nás klíčová. O tom svědčí i fakt, že je obsažena ve druhém pilíři Reformy Policie ČR. Proto je pro mě podpis koordinační dohody historickým okamžikem“.
 
kpt. Bc. Jaroslav Ibehej
Odkazy do noveho okna

Podpis koordinační dohody

Podpis koordinační dohody 

Detailní náhled

Tisková konference

Tisková konference 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem