Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Odvolání ředitele z funkce

Náměstek policejního prezidenta pro uniformovanou policii jako služební funkcionář s personální a kázeňskou pravomocí dne 30. 6. 2008 odvolal z funkce ředitele Ředitelství služby správních činností Policejního prezídia ČR plk. Ing. Antonína Kremla.  

tisková zpráva
1. července 2008


Odvolání bylo provedeno na základě služebního hodnocení ze dne 25. 2. 2008, podle jehož závěru dosahuje příslušník Policie ČR ve výkonu služby neuspokojivých výsledků. Proto byl jmenovaný odvolán z dosavadního služebního místa a k 1. 7. 2008 byl ustanoven na služební místo s nižší služební hodností na Ředitelství služby pořádkové policie a služby železniční policie Policejního prezidia ČR. Rozhodnutí dosud nenabylo právní moci.

Na základě rozhodnutí ze dne 22. 1. 2008 je policista stále zproštěn výkonu služby. Podle informací, které má služební funkcionář k dispozici, dosud trvá trestní stíhání policisty pro trestný čin zneužívání pravomoci veřejného činitele v souvislosti s případem střeliva, které pochází ze zásob Armády ČR a které bylo uvedeno na civilní trh v České republice.


plk. David Kubalák
tiskový mluvčí
 

vytisknout  e-mailem