Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Internetový podvod

Strakonice – Blatensko – Internetových podvodů přibývá.  

Objednal zboží, zaplatil, ale mobilního telefonu se nedočkal. Další člověk, který si objednal zboží na internetovém bazaru, přišel o peníze. Podvedený si objednal mobilní telefon N97NP,  který nabízel neznámý pachatel prostřednictvím internetového bazaru za částku 6 400 korun. Zájemce odeslal na uvedený bankovní účet požadovanou částku, ale nabízený telefon neobdržel a prodejce s ním přestal komunikovat. Případem se zabývají blatenští policisté.
 
Poslední případ řešili policisté z Obvodního oddělení Vodňany, kdy podvedený muž místo fotoaparátu obdržel balík s půlkou cihly.
 
Policisté doporučují zájemcům o internetové obchody, aby byli opatrnější a nebyli příliš důvěřiví. Než se rozhodnou pro koupi prostřednictvím internetového portálu, je vhodné vyhledat časový úsek, po který je prodejce zaregistrován na příslušném inzertním portálu, případně prohlédnout recenze na samotného prodejce. Dále nedoporučují posílat peníze předem, ale až na základě dobírky při převzetí zásilky. Ale ani to není dnes jistota, že uvnitř balíku naleznou požadovanou věc. Nejjistější způsob je, domluvit se na osobním převzetí věci. V takovém případě podvodník na osobní obchodní schůzku s největší pravděpodobností nepřistoupí.
 
por. Mgr. Jaromíra Nováková, pisst@mvcr.cz
8. září 2010

vytisknout  e-mailem