Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Intoxikace osob oxidem uhelnatým

NÁCHODSKO – Babička s vnučkou se přiotrávily zplodinami z karmy 

policie-znak na košiliIlustrační foto/Policie ČR
Náchodská policie od včerejšího večera (pondělí 4. 4. 2015) vyšetřuje intoxikaci dvou osob oxidem uhelnatým z karmy v bytě rodinného domu v Náchodě. K nešťastné události došlo ve večerních hodinách okolo půl osmé.
 
Čtyř a půl letá dívenka a její 65letá babička se nadýchaly zplodin z plynové karmy umístěné v koupelně. Děda, který šel zkontrolovat, proč se ani jedna z nich dlouho nevrací, ihned oběma poskytl první pomoc a přivolal záchrannou službu.  Přitom se i on sám v menší míře nadýchal jedovatých zplodin. Všichni tři byli proto po prvotním ošetření lékařem transportováni k další nemocniční péči. 
 
Jak k nešťastné události došlo, včetně případné odpovědnosti, nyní prošetřujeme. Pro posouzení stavu plynového zařízení a odborné vyjádření si kriminalisté vyžádali znalecký posudek.
 
I když případy otravou zplodin nejsou na Náchodsku nijak časté, doporučujeme, aby lidé věnovali svým plynovým spotřebičům patřičnou pozornost a pravidelně zajišťovali jejich kontrolu a opravy. Unikající zplodiny jako oxid uhelnatý jsou velmi nebezpečné a jejich nadýchání může vést k vážným následkům.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
5. 5. 2015  v 10.30 hodin
 

vytisknout  e-mailem