Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Intoxikace oxidem uhelnatým

ÚO Bruntál - otrava a přiotrávení oxidem uhelnatým  

Otrava a přiotrávení oxidem uhelnatým
V průběhu pátku a soboty  došlo ke dvěma případům, kde hrál hlavní roli unikající oxid uhelnatý. Včera ve Svobodných Heřmanicích došlo k přiotrávení pěti osob a dnes jsme nalezli v bytě ve Slezských Pavlovicích  tělo 66letého muže, který se zřejmě otrávil oxidem uhelnatým.  
V pátek 3.2.2012 ve sklepě rodinného domu ve Svobodných Heřmanicích došlo z prozatím nezjištěných příčin k úniku plynu a rozšíření do pokojů v prvním patře domu. Zde se intoxikovalo v průběhu dne celkem pět osob ve věku od 16 do 77 let (jeden muž a čtyři ženy). Nejdříve došlo k nevolnosti u 53leté ženy, která byla v dopoledních hodinách odvezena do nemocnice. V podvečerních hodinách zasahovali záchranáři na stejném místě znovu a odvezli do nemocnice již s podezřením na přiotrávení oxidem uhelnatým další čtyři osoby. K jejich ohrožení na životě nedošlo. Okolnosti celé události nyní prověřujeme.  
Dnes kolem 10,00 hodiny ve Slezských Pavlovicích zasahovali policisté za asistence hasičů v bytě v jednom z činžovních domů. Po otevření nalezli v jednom z pokojů bez známek života 66letého muže. Přivolaný lékař konstatoval smrt. Předběžnou příčinu stanovil otravu oxidem uhelnatým a nařídil zdravotní pitvu.  V pokoji, kde jsme muže nalezli, bylo topné těleso na tuhá paliva a byla zde naměřena zvýšená hodnota koncentrace oxidu uhelnatého. Příčiny a okolnosti případu šetří OOP Město Albrechtice.
 
komisař por. Bc. Tušková P.
4.2.2012

vytisknout  e-mailem