Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

„Investoval“ do kryptoměny, přišel o 30 tisíc

KARLOVARSKO – Varujeme před podobně výhodnými investicemi. 

V pondělí 17. června letošního roku byl třiačtyřicetiletý muž z Karlovarska kontaktován z jemu neznámého telefonního čísla s nabídkou výhodné investice do kryptoměny. Muž se nakonec rozhodl, že své finanční prostředky investuje. Během telefonního hovoru sdělili zcela neznámé osobě na druhé straně telefonu číslo své platební karty, a to včetně autorizačního kódu. Poté si ještě do svého mobilního telefonu nainstaloval aplikaci na vzdálený přístup. Následně muž potvrdil ve svém internetovém bankovnictví odchozí platbu, kdy tyto finanční prostředky měly být investicí do kryptoměny.

Později chtěla osoba dosud neznámé totožnosti „vylákat“ z muže z Karlovarska další finanční prostředky, ovšem ten již pojal podezření na podvod, přestal komunikovat a celou věc oznámil na policii.

Třiačtyřicetiletému muži byla způsobena škoda téměř 30 tisíc korun.

Policisté z obvodního oddělení Rybáře ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu.

V případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Důrazně varujeme před podobně výhodnými investicemi, zejména do kryptoměn. Podobného podvodného jednání evidují kriminalisté bohužel více.

nprap. Jakub Kopřiva
20. 6. 2024

vytisknout  e-mailem