Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Inzerentka si nechala poslat peníze předem

NÁCHODSKO - S dobírkou prý má špatné zkušenosti, jenže sama pak zboží neposlala. 

V současné době již asi klasický podvod na internetu vyšetřují policisté z obvodního oddělení v Polici nad Metují. Přijali oznámení o podvodném jednání autora či autorky (představila se jako žena) inzerátu, inzerující koncem srpna 2017 na bazarovém portálu rychlý prodej použitého mobilního telefonu Apple IPhone za velmi dobrou cenu 5.500 korun Inzerentka nízkou cenu vysvětlovala časovou tísní, protože potřebuje prodat telefon rychle, svoji neochotu zaslat přístroj na dobírku zase tím, že má špatné zkušenosti s neodebráním balíčku. Zájemce o koupi tím nenápadně natlačila do platby předem, pak prý  pro ni nebude problém poslat přístroj poštou.

Jenže po zaslání platby na účet bylo vše jinak. Inzerát byl ihned smazán a inzerentka přestala reagovat. Do současné doby tak telefon nedorazil a oznamovatelka je chudší o 5.500 korun za telefon i 100 korun na poštovné, které poslala předem.

Policie oznámené jednání zaevidovala jako přečin podvodu a začala případ vyšetřovat. Všem, kteří nakupují prostřednictvím internetu, opět doporučuje raději nakoupit o něco dráž a s určitými zárukami, ale bezpečněji. Ve finále totiž zcela určitě ušetří!

por. Mgr. Eva Prachařová
14. 9. 2017 v 15:15

vytisknout  e-mailem