Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

IZS Frýdek-Místek

Minulý týden v pátek frýdecko-místečtí policisté odstartovali sérii prezentací Policie České republiky a dalších složek integrovaného záchranného systému.  

Foto: PČR/ nprap. Bc. Vlastimil StarzykFoto: PČR/ nprap. Bc. Vlastimil Starzyk

          Výjezdové centrum v Nošovicích již od rána okupovaly desítky dětí. Ty se na policisty přišly podívat z okolních škol. Organizátoři pro ně nachystali velice zajímavý program. Hned u vstupu se prezentovala pořádková jednotka se svou výstrojí tzv. těžkooděncem. U stánku preventivně informačního oddělení se pak žáci dozvěděli zajímavé informace, osahali si služební kolo a odnesli si i malé dárky. V samotné budově pak shlédli ukázku judistů, policejní výstroj a jako každoročně, i nyní se těšili na prohlídku policejní cely. Venku na děti čekala řada policejních automobilů. Velikému zájmu  neunikly ani policejní motorky a mobilní komunikační centrum. V závěru pak návštěvníky upoutala dynamická ukázka, o kterou se postarali naši služební kynologové se svými čtyřnohými kamarády. Na akci se zúčastnili i hasiči s vysokozdvižnou plošinou, zdravotníci a své uměni zde předvedla i horská služba.

Policisté se pak přesunuli na střelnici Bahno, kde byl zorganizovaný Dětský den s prezentací složek IZS. Zde na děti i dospělé čekalo velké překvapení. Krom policistů a jejich výzbroje, si zde mohli prohlédnou vojenská vozidla z doby 2. světové války, policejní potápěče s výstrojí a třešničkou na dortu se staly čtyřkolky, na kterých pořadatelé, děti s rozzářenýma očima povozili.
 

nprap. Bc. Vlastimil Starzyk
 

Fotogalerie zde.

vytisknout  e-mailem