Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Já jsem vám říkal, ať mě k těm klobásám nepouštíte

JABLONECKO – Lapka spořádal vše, co ukradl. 

Celkem dvěma kuriózními případy se zabývali jablonečtí kriminalisté. Ti nejprve v předchozích měsících řešili případ násilného vniknutí do prostor prodejny, nacházející se uvnitř čerpací stanice. Pachatel rozbil skleněnou výplň jednoho z oken budovy, do které následně vstoupil. Původně byla předmětem lupu elektronická pokladna. Po lítém boji s tímto zařízením, ve kterém se pokladna umístila na stupni vítězů, se zápasník rozhodl vyhledat snazšího soupeře. Lidské pudy zavelely, chuť na cigaretu byla silnější, když tu náhle se v jeho sklivci zaleskl odraz regálů, skýtající bohatství v podobě tabákových výrobků. Neváhal tedy ani minutu a z regálu si jich několikero uzmul. Vzhledem k tomu, že se na místo spáchání dostavil na bicyklu, projevila se další z potřeb, a to doplnit tekutiny na cestu. I usoudil, že je třeba se před další jízdou řádně napojit, a tak obsah svého batohu řádně naplnil několika nápoji, od nichž zřejmě očekával, že mu dodají křídla. Z místa však neodletěl, nýbrž skutečně pouze odjel na kole. Tímto jednáním způsobil větší škodu na majetku, která čítala více jak 10.000,- Kč. 5

O několik měsíců později se tentýž pachatel opět nechal přemoci svými primárními pudy a zaměřil se na naplnění základních potřeb. Při jedné ze svých bezcílných procházek po krásách Jablonecka dostal hlad a jako zázrakem se před ním objevila další z pokladnic ve formě volně stojící udírny, náležící k jednomu ze stánků s občerstvením. V žaludku zakručelo a linoucí vůně naznačovala, že ona Pandořina skříňka ukrývá pravé zlato. A skutečně. Po jejím otevření se objevily zlatavé klobásky, kterým neodolal. Dva masité klenoty skončily záhy v jeho žaludku. Nenasyta však stále neměl dost a chutě bylo třeba vyvážit, tudíž se rozhodl překonat uzavřený stánek. Po vytržení výklopné okenice odcizil z pultu několik kusů lízátek a balení mandlí. Zřejmě usoudil, že je již dostatečně syt a z místa odkráčel neznámo kam.

V obou případech však pachatel zanechal mnoho stop, na jejichž základě kriminalisté poměrně záhy zjistili, kdo je oním výtečníkem. Důkazní prostředky hovořily jasně a byl jich dostatek pro to, aby vyšetřovatel 24letému mladíkovi z Jablonecka sdělil obvinění z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Na dotaz vyšetřovatele, kde skončily kradené věci, v té době již obviněný uvedl, že všechny snědl. V případě pravomocného odsouzení tomuto hladovci hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

23.02.2022
nprap. Adéla Fialová
Oddělení tisku a prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem