Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Jak jsme jezdili v listopadu

PELHŘIMOVSKO: Na silnici zemřeli dva lidé.  

Pelhřimovsko - V letošním listopadu se stalo na pelhřimovských silnicích celkem 28 dopravních nehod, což je proti roku 2009 nárůst o sedm nehod. Bohužel při nehodách v  jedenáctém měsíci letošního roku zemřeli dva lidé, v roce 2009 jsme v listopadu neměli nehodu s úmrtím.
 
První tragická nehoda se stala 11. listopadu v ranních hodinách mezi Cetorazí a Pacovem. Při průjezdu ostrou zatáčkou pětadvacetiletý řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, na vozovce dostal smyk a narazil do stromu. Řidič na místě nehody svým zraněním podlehl. Hmotná škoda byla vyčíslena na 121 tisíc korun.
Cetoraz 11.11.10.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Druhá nehoda se stala 29. listopadu navečer, kdy řidič riskantně předjížděl s vozidlem mitsubishi v rozbředlém sněhu nákladní vozidlo. Řidič osobního vozidla nezvládl předjíždění, narazil do předjížděného nákladního vozidla, od tohoto se odrazil do protisměru a zde narazil čelně do nákladního vozidla volvo. Bohužel, třiačtyřicetiletý řidič osobního vozidla nehodu nepřežil, jeho o šest let starší spolujezdec utrpěl těžké zranění. Hmotná škoda byla vyčíslena na 150.000 korun.
 
Ústrašín 29.11.10.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Během letošního listopadu byly těžce zraněny čtyři osoby ( listopad 2009 – 0), lehce bylo zraněno sedm osob ( listopad 2009 - 19).
Způsobená hmotná škoda byla vyčíslena za letošní listopad na 1,3 miliónu korun, což je téměř o 900.000 korun méně než v listopadu 2009. V listopadu 2010 byly dvě nehody způsobeny pod vlivem alkoholu, v listopadu 2009 čtyři řidiči  způsobili nehodu pod vlivem alkoholu.
Mezi nejčastější příčiny nehod v letošním listopadu patřil způsob jízdy (10) a nedodržení stanovené rychlosti (7).
 
 
por. Bc. Hana Kotková, tiskpe@mvcr.cz
2. prosince 2010

vytisknout  e-mailem