Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Jak se jezdí na Písecku...

Písečtí policisté řešili o víkendu dopravní nehody i alkohol. (Hl. schránka 974 221 116) 

Písečtí policisté se díky neukázněnosti řidičů o víkendu tzv. nezastavili. Nejdříve kontrolovali v sobotu kolem třetí ráno řidiče (muž 21 let) z Písecka s vozidlem značky BMW. Řidiče zastavili poblíž čerpací stanice v Písku. Při dechové zkoušce zjistili, že řidič je ovlivněn alkoholem. Zcela jistě nevypil jen jedno pivo, přístroj totiž policistům ukázal hodnotu přes dvě promile alkoholu. Pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, řeší řidiče se souhlasem státního zástupce v rámci zkráceného přípravného řízení policisté z Obvodního oddělení Písek. Do čtrnácti dnů tento hříšník pravděpodobně stane před soudem.
Bez alkoholu, ale stejně neukázněně, řídila vozidlo značky Škoda Fábia řidička (26 let) z Písecka. V druhou hodinu sobotního dne, předjížděla na přímém úseku za Pískem směrem na Tábor, jiné vozidlo. Nepřizpůsobila jízdu stavu zledovatělé vozovky a dostala smyk. S vozidlem vyjela mimo vozovku do příkopu, kde se vozidlo převrátilo přes střechu a dopadlo zpět na kola. Řidička kaskadérka naštěstí neutrpěla žádné zranění. Na vozidle byla způsobena škoda kolem 50 000 korun. Nehodu řidičky vyřešili v blokovém řízení policisté ze Skupiny dopravních nehod z Písku.
V sobotu ve večerních hodinách neukázněnost řidičů pokračovala. V Milevsku kontrolovali policisté muže (42 let) řídícího vozidlo značky Mitsubishi. Také tento řidič byl dle testovacího přístroje ovlivněn alkoholem. Také jeho policisté z Obvodního oddělení Milevsko řeší pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, se souhlasem státního zástupce v rámci zkráceného přípravného řízení.

vytisknout  e-mailem